19 sep 2015 16:00

19 sep 2015 16:00

Spänning på teatern

KULTUR: Författarkväll med Anna Jansson

Kriminalinspektör Maria Wern, som löser den ena gåtan efter den andra, känner många till - men vem är egentligen författaren till böckerna?
I torsdags kväll gästade Anna Jansson Fästningsteatern.

Ett 30-tal Karlsborgare och tillresta, kom för att lyssna på den populära författaren när hon berättade om sina böcker och sitt skrivande. Hennes böcker har sålts i 3 miljoner exemplar! I grunden är Anna Jansson sjuksköterska och både denna erfarenhet och andra händelser i verkliga livet har hon nytta av i sitt skrivande.

Uthängd på nätet

Anna Janssons första bok i genren spänningsromaner kom ut 2000. Många har följt kriminalinspektören i Visby, Maria Wern, som med kvinnlig logik lyckas lösa de flesta fall. I senaste boken Alla kan se dig blir vi skrämmande medvetna om faran att hängas ut på nätet.

– Mamma och pappa tycker väl att det är ganska oskyldigt att lägga ut bilder på facebook på sina små söta nakenfisar, men bilderna finns kvar. De är inte lika roliga när barnet blir äldre! Man gör det aningslöst, men vad kan hända?

Anna Jansson menade att det handlar om ett vuxenansvar. Den offentliga skammen är ett farligt vapen, vilken ålder man än befinner sig i.

Detektiven Emil

Nu är det inte bara Maria Wern, som vilar i författarens händer.

Marias son Emil, har också gjort entré. Han har nämligen startat en egen detektivbyrå, givetvis i Visby han också, staden där författarinnan själv växte upp. Och erfarenhet från detektivjobb har Anna minsann också, löste som liten fallet med kvinnan med svinrygg som stal ett blomskott i Botaniska trädgården.

Analyserande hårfrisörska

Den tredje av hennes nyutkomna böcker är Ödesgudinnan på Salong d´Amour, en annorlunda smågalen berättelse. Den handlar om Angelika, hårfrisörskan, som inte bara gör sina kunder vackra i håret, hon lyssnar in var problemen finns. Uppslaget till denna bok är också relaterat till verkliga livet.

Veckans författarkväll var anordnad av kommunens Kultur- och fritidsförvaltning. Karlsborgs bokhandel var också delaktig då man passade på att sälja författarens senaste böcker.

Att dessutom få dem signerade var en uppskattad bonus.

Ett 30-tal Karlsborgare och tillresta, kom för att lyssna på den populära författaren när hon berättade om sina böcker och sitt skrivande. Hennes böcker har sålts i 3 miljoner exemplar! I grunden är Anna Jansson sjuksköterska och både denna erfarenhet och andra händelser i verkliga livet har hon nytta av i sitt skrivande.

Uthängd på nätet

Anna Janssons första bok i genren spänningsromaner kom ut 2000. Många har följt kriminalinspektören i Visby, Maria Wern, som med kvinnlig logik lyckas lösa de flesta fall. I senaste boken Alla kan se dig blir vi skrämmande medvetna om faran att hängas ut på nätet.

– Mamma och pappa tycker väl att det är ganska oskyldigt att lägga ut bilder på facebook på sina små söta nakenfisar, men bilderna finns kvar. De är inte lika roliga när barnet blir äldre! Man gör det aningslöst, men vad kan hända?

Anna Jansson menade att det handlar om ett vuxenansvar. Den offentliga skammen är ett farligt vapen, vilken ålder man än befinner sig i.

Detektiven Emil

Nu är det inte bara Maria Wern, som vilar i författarens händer.

Marias son Emil, har också gjort entré. Han har nämligen startat en egen detektivbyrå, givetvis i Visby han också, staden där författarinnan själv växte upp. Och erfarenhet från detektivjobb har Anna minsann också, löste som liten fallet med kvinnan med svinrygg som stal ett blomskott i Botaniska trädgården.

Analyserande hårfrisörska

Den tredje av hennes nyutkomna böcker är Ödesgudinnan på Salong d´Amour, en annorlunda smågalen berättelse. Den handlar om Angelika, hårfrisörskan, som inte bara gör sina kunder vackra i håret, hon lyssnar in var problemen finns. Uppslaget till denna bok är också relaterat till verkliga livet.

Veckans författarkväll var anordnad av kommunens Kultur- och fritidsförvaltning. Karlsborgs bokhandel var också delaktig då man passade på att sälja författarens senaste böcker.

Att dessutom få dem signerade var en uppskattad bonus.