20 sep 2015 19:01

20 sep 2015 19:01

Den mångsidige bonden

För tolfte gången arrangerades i lördags Bondens marknad. Djur av skilda slag fanns att beskåda, lantbruksmaskiner likaså och en hel del närodlat och närproducerat fanns att inhandla.

Duon Ullberg & Ljung från Vinköl tjänade som både underhållare och konferencierer. På genuin västgötska hälsade de besökarna välkomna till Bondens marknad och utbringade en skål i närproducerad 4-procentig mjölk.

LRF:s ordförande i Karlsborg, Sofia Kämpe, passade också på att säga några ord. Hon och maken Gustav driver en gård i Brevik där de har ett 100-tal kor. Med sig till marknaden i Ingenjörsparken hade de tre kalvar, vilka blev rejält omklappade under dagen, inte minst av de yngsta besökarna.

Närmare 50-talet försäljare och utställare deltog i årets marknad. Frukt, grönsaker och annat närodlat fanns att köpa, likaså hantverk av skilda slag. Där fanns stora lantbruksmaskiner, traktorer, fyrhjulingar, verktyg och redskap i god förening med olika djur och fjäderfän att titta på.

De verkliga hästkrafterna under dagen visade fyra nordsvenska hästar prov på, allt i regi av Sveriges hästkörarförening. Johan Olsson, Per Madestam och Diana Wilske agerade hästskötareoch kuskar. Vem som smidigast och med minsta verkan på skog och mark drar fram ett lass, råder inga tvivel om.

Duon Ullberg & Ljung från Vinköl tjänade som både underhållare och konferencierer. På genuin västgötska hälsade de besökarna välkomna till Bondens marknad och utbringade en skål i närproducerad 4-procentig mjölk.

LRF:s ordförande i Karlsborg, Sofia Kämpe, passade också på att säga några ord. Hon och maken Gustav driver en gård i Brevik där de har ett 100-tal kor. Med sig till marknaden i Ingenjörsparken hade de tre kalvar, vilka blev rejält omklappade under dagen, inte minst av de yngsta besökarna.

Närmare 50-talet försäljare och utställare deltog i årets marknad. Frukt, grönsaker och annat närodlat fanns att köpa, likaså hantverk av skilda slag. Där fanns stora lantbruksmaskiner, traktorer, fyrhjulingar, verktyg och redskap i god förening med olika djur och fjäderfän att titta på.

De verkliga hästkrafterna under dagen visade fyra nordsvenska hästar prov på, allt i regi av Sveriges hästkörarförening. Johan Olsson, Per Madestam och Diana Wilske agerade hästskötareoch kuskar. Vem som smidigast och med minsta verkan på skog och mark drar fram ett lass, råder inga tvivel om.