28 sep 2015 16:43

28 sep 2015 16:44

Lokalproducenter bjöd in till fest

SVANVIK/BEATEBERG: Matfest i Västra Götaland

I helgen har det varit matfest i hela Västra Götalandsregionen med närproducerad mat i centrum.

Bakom detta evenemang står matföreningar från hela regionen som leds av gruppen Lokalproducerat i Väst. För att hitta till alla platser där det fanns utbud av närproducerade produkter och mat fanns en karta över hela Västra Götaland, med markeringar var de olika producenterna fanns.

Östergården Perstorp

På den stora kartan fanns fyra gröna punkter som visade vägen till de fyra platser i närområdet, där närproducerade produkter och mat fanns.

Vid Östergården Perstorp i Svanvik fanns Mats Mellblom och Eva Birat som satsar på närproduktion.

Med får, bigård och höns på gården, var grunden lagd för de produkter som ingår i en matfest. Med lammkorv efter egna recept, honung, ägg, senap och lammskinn, blev det en heldag med många intresserade besökare som dessutom kunde umgås med djuren på gården.

Abberuds Gård

Abberuds Gård fanns med på den stora matkartan, där Michael och Carina Holmgren har sin gårdsbutik med egenproducerat ekologiskt och kravmärkt nötkött som den viktigaste produkten. Dessutom fanns det ägg och diverse närproducerade produkter som till exempel varma vintersockor av ullgarn.

– Det har varit en jämn ström av besökare under dagen, berättade Carina och produkterna av nötkött hade tagit slut vid SLA:s besök.

Även vid Abberuds gård fanns kossorna/köttdjuren att se, i den vackra naturen, där gårdsbutiken dessutom är öppen under vinterhalvåret för alla besökare.

Även café Alvia och Idas Brygga vid Rödesund fanns med som deltagare i matfesten och lockade med närproducerade produkter i sina verksamheter.

Bakom detta evenemang står matföreningar från hela regionen som leds av gruppen Lokalproducerat i Väst. För att hitta till alla platser där det fanns utbud av närproducerade produkter och mat fanns en karta över hela Västra Götaland, med markeringar var de olika producenterna fanns.

Östergården Perstorp

På den stora kartan fanns fyra gröna punkter som visade vägen till de fyra platser i närområdet, där närproducerade produkter och mat fanns.

Vid Östergården Perstorp i Svanvik fanns Mats Mellblom och Eva Birat som satsar på närproduktion.

Med får, bigård och höns på gården, var grunden lagd för de produkter som ingår i en matfest. Med lammkorv efter egna recept, honung, ägg, senap och lammskinn, blev det en heldag med många intresserade besökare som dessutom kunde umgås med djuren på gården.

Abberuds Gård

Abberuds Gård fanns med på den stora matkartan, där Michael och Carina Holmgren har sin gårdsbutik med egenproducerat ekologiskt och kravmärkt nötkött som den viktigaste produkten. Dessutom fanns det ägg och diverse närproducerade produkter som till exempel varma vintersockor av ullgarn.

– Det har varit en jämn ström av besökare under dagen, berättade Carina och produkterna av nötkött hade tagit slut vid SLA:s besök.

Även vid Abberuds gård fanns kossorna/köttdjuren att se, i den vackra naturen, där gårdsbutiken dessutom är öppen under vinterhalvåret för alla besökare.

Även café Alvia och Idas Brygga vid Rödesund fanns med som deltagare i matfesten och lockade med närproducerade produkter i sina verksamheter.