30 sep 2015 06:00

30 sep 2015 06:00

Snabbt och explosivt

MOLIDEN: Mattias Sunneborn

En av programpunkterna under årets Må bravecka handlade om träning och målsättning. Elitidrottaren Mattias Sunneborn var inbjuden föreläsare och instruktör.

Närmare 100-talet åhörare i olika åldrar tog plats på läktaren i idrottshallen när Mattias Sunneborn, flerfaldig svensk mästare i längdhopp, inledde kvällen. Han berättade om sin karriär och framför allt om hur det en gång började och vilka drömmar han hade. Drömmar måste utvecklas till målsättningar, annars blir de bara en dröm, menade han.

– Ha en plan och delmål. Följ planen! Det räcker inte med en halvhjärtad insats!

Hans råd var tydliga. Vid 45 års ålder arbetar han som fystränare och idrottar numera på veterannivå.

Motgångar och sorger

Mattias Sunneborn var också en av fjolårets deltagare i Mästarnas mästare. Han klarade sig dock inte ända fram och var bevisligen ledsen för detta. Motgångar och sorger är tyvärr en del av livet. Mattias fick uppleva detta redan som 15-åring när hans pappa begick självmord. Han berättade även om detta och organisationen Suicide zero, som han arbetar för.

Efter föredraget följde de praktiska instruktionerna på vägen mot en karriär tog vid. Snabbhet och explosivitet är allt viktigare. En klunga, mestadels yngre adepter, testade olika övningar under Sunneborns ledning. Måndagens program på Moliden arrangerades av Vg-regionen, Sisu och Karlsborgs kommun.

Närmare 100-talet åhörare i olika åldrar tog plats på läktaren i idrottshallen när Mattias Sunneborn, flerfaldig svensk mästare i längdhopp, inledde kvällen. Han berättade om sin karriär och framför allt om hur det en gång började och vilka drömmar han hade. Drömmar måste utvecklas till målsättningar, annars blir de bara en dröm, menade han.

– Ha en plan och delmål. Följ planen! Det räcker inte med en halvhjärtad insats!

Hans råd var tydliga. Vid 45 års ålder arbetar han som fystränare och idrottar numera på veterannivå.

Motgångar och sorger

Mattias Sunneborn var också en av fjolårets deltagare i Mästarnas mästare. Han klarade sig dock inte ända fram och var bevisligen ledsen för detta. Motgångar och sorger är tyvärr en del av livet. Mattias fick uppleva detta redan som 15-åring när hans pappa begick självmord. Han berättade även om detta och organisationen Suicide zero, som han arbetar för.

Efter föredraget följde de praktiska instruktionerna på vägen mot en karriär tog vid. Snabbhet och explosivitet är allt viktigare. En klunga, mestadels yngre adepter, testade olika övningar under Sunneborns ledning. Måndagens program på Moliden arrangerades av Vg-regionen, Sisu och Karlsborgs kommun.