12 okt 2015 06:00

12 okt 2015 06:00

Hubertusjakt utan svansar

Evenemang på Sörgårdens hästsportklubb

Andra årets Hubertusjakt i Sörgårdens hästsportklubbs regi, gick av stapeln i lördags. Tretton unga ryttare deltog.

Start och mål var vid Sörgården i Svanvik. Det gällde för häst och ryttare att ta sig runt den cirka sju kilometer långa banan, som gick i blandad terräng till parkområdet i Norra skogen. Ett tiotal hinder skulle passeras, över eller brevid, ingen diskvalificerades. Ej heller räknades tiden.

– Det är ingen tävling så sett, det blir en annan uppgift vid målgång, informerade Christina Gustafsson, språkrör för arrangören.

Hästskor i hagen

Som brukligt i Hubertusjakter spelar rävsvansar en central roll, dock inte i årets vid Sörgården. Rävsvansarna hade gömt sig inför tävlingen, inte ens tävlingsledaren kunde hitta dem. Hästskor hade i stället placerats ut på alla möjliga ställen i den närliggande hagen.

Nu spelade däremot både tid och numerär in, allra bäst klarade elvaårige Jesper Hermansson denna uppgift. Tolv hästskor lyckades han hitta på tiden tre minuter och 22 sekunder. En glad Jesper mottog en kasse med blandat innehåll som pris - allt medan hästen Mirabelle fick en vacker rosett att fästa på seltygen.

Start och mål var vid Sörgården i Svanvik. Det gällde för häst och ryttare att ta sig runt den cirka sju kilometer långa banan, som gick i blandad terräng till parkområdet i Norra skogen. Ett tiotal hinder skulle passeras, över eller brevid, ingen diskvalificerades. Ej heller räknades tiden.

– Det är ingen tävling så sett, det blir en annan uppgift vid målgång, informerade Christina Gustafsson, språkrör för arrangören.

Hästskor i hagen

Som brukligt i Hubertusjakter spelar rävsvansar en central roll, dock inte i årets vid Sörgården. Rävsvansarna hade gömt sig inför tävlingen, inte ens tävlingsledaren kunde hitta dem. Hästskor hade i stället placerats ut på alla möjliga ställen i den närliggande hagen.

Nu spelade däremot både tid och numerär in, allra bäst klarade elvaårige Jesper Hermansson denna uppgift. Tolv hästskor lyckades han hitta på tiden tre minuter och 22 sekunder. En glad Jesper mottog en kasse med blandat innehåll som pris - allt medan hästen Mirabelle fick en vacker rosett att fästa på seltygen.