14 okt 2015 17:45

14 okt 2015 18:29

Han blir kommunens högste chef

Rekryteringen är genomförd

Kjell-Åke Berglund är den nye kommunchefen och Kajsa Eriksson Larsson har fått jobbet som barn- och utbildningschef. Besluten togs på ett extrainsatt möte under onsdagen.

– Det känns jätteskönt att vi nu är i mål och jag tror att det här blir bra. Alla är eniga och även den centrala samverkansgruppen tillstyrkte detta, säger kommunalrådet Peter Lindroth (S) efter mötet i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Karlsborgs nye kommunchef heter Kjell-Åke Berglund. Han jobbar nu som barn- och utbildningschef i Hjo och det var den tjänsten han först sökte i Karlsborg.

– Han drog tillbaka den ansökan och valde att söka jobbet som kommunchef i stället.

Kommunchefen Thomas Johanssons förordnande går ut den 31 oktober och kommunledningen valde att inte förlänga det. Kjell- Åke Berglund anställs tillsvidare med start från 2016-02-08. I perioden mellan att nuvarande kommunchefen slutar och tills Berglund tillträder går ekonomichefen Anders Johansson in som tillförordnad kommunchef.

Berglund får inte ett förordnande på fyra år?

– Nej, vi går ifrån det och anställningsformen är tillsvidare.

Barn och utbildning

Kajsa Eriksson Larsson är ny barn- och utbildningschef. Hon jobbar i dag som rektor för svenska för invandrare samt grundläggande vuxenutbildning i Trosa.

– Hon verkar otroligt spännande och jag tror inte att jag någonsin har sett en så bra ansökan som även motsvarades i intervjun. Hon är bördig från Skövde och hennes man kommer från Karlsborg. De har även en stuga mellan Mölltorp och Karlsborg så de kommer att flytta hit.

Den tidigare barn- och utbildningschefen Kaj Kaufeldt valde att inte förlänga sin anställning när hans förordnande gick ut den siste augusti. Kajsa Eriksson Larsson blir tillsvidareanställd från den 18 januari 2016.

Ett 40-tal sökte jobbet som kommunchef och runt 25 jobbet som barn- och utbildningschef.

– Det känns jätteskönt att vi nu är i mål och jag tror att det här blir bra. Alla är eniga och även den centrala samverkansgruppen tillstyrkte detta, säger kommunalrådet Peter Lindroth (S) efter mötet i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Karlsborgs nye kommunchef heter Kjell-Åke Berglund. Han jobbar nu som barn- och utbildningschef i Hjo och det var den tjänsten han först sökte i Karlsborg.

– Han drog tillbaka den ansökan och valde att söka jobbet som kommunchef i stället.

Kommunchefen Thomas Johanssons förordnande går ut den 31 oktober och kommunledningen valde att inte förlänga det. Kjell- Åke Berglund anställs tillsvidare med start från 2016-02-08. I perioden mellan att nuvarande kommunchefen slutar och tills Berglund tillträder går ekonomichefen Anders Johansson in som tillförordnad kommunchef.

Berglund får inte ett förordnande på fyra år?

– Nej, vi går ifrån det och anställningsformen är tillsvidare.

Barn och utbildning

Kajsa Eriksson Larsson är ny barn- och utbildningschef. Hon jobbar i dag som rektor för svenska för invandrare samt grundläggande vuxenutbildning i Trosa.

– Hon verkar otroligt spännande och jag tror inte att jag någonsin har sett en så bra ansökan som även motsvarades i intervjun. Hon är bördig från Skövde och hennes man kommer från Karlsborg. De har även en stuga mellan Mölltorp och Karlsborg så de kommer att flytta hit.

Den tidigare barn- och utbildningschefen Kaj Kaufeldt valde att inte förlänga sin anställning när hans förordnande gick ut den siste augusti. Kajsa Eriksson Larsson blir tillsvidareanställd från den 18 januari 2016.

Ett 40-tal sökte jobbet som kommunchef och runt 25 jobbet som barn- och utbildningschef.

  • Anneli Malm