19 okt 2015 06:00

19 okt 2015 06:00

Granviks hamn rensad av dykare

Under sommaren har området i anslutning till Granviks hamn fått ett parkliknande utseende, med en restaurering av fint märke där den nya bryggan platsar bra. Kvar under hösten var att rensa hamnbassängen under vattnet från allehanda gammalt och nytt skräp.

Har man som Mikael Darheden, som arrenderar och driver området inklusive gäststugorna, goda kontakter med Ulf Haglund, ordförande i ST. Helena Sportdykarklubb, då fanns det möjligheter att även rensa under vattenspegeln.

Åtta vana dykare

Under lördagen fanns fyra par med tillsammans åtta välutrustade dykare på plats vid hamnbassängen i Granvik. Med våtdräkter och lufttuberna laddade hade de ett spännande arbete under Vätterns vattenyta. Sök och Bärgning kallade de sin uppgift, som hade både övnings och praktisk karaktär. Det var storstädning som gällde och gamla bryggstockar och annat virke kom upp och lastades i en container som kommunen ställt på plats i hamnen för avhämtning.

Däck, engångsgrillar, plast och burkar

Det var säkert länge sedan en storstädning ägde rum i hamnbassängen, för det fanns mängder med olika saker som båtfolket och andra lämpat över bord. Utöver bildäck, grillar, plast och burkar fann dykarna stålwire, verktyg och andra hårda saker som inte passar så bra, bland propellrar och roder i Granviks vackra hamn. – Vätterns klara vatten är ett av de bästa dykarvattnen i Sverige, sade Ulf Haglund, något som passade oss bra i dag.

Har man som Mikael Darheden, som arrenderar och driver området inklusive gäststugorna, goda kontakter med Ulf Haglund, ordförande i ST. Helena Sportdykarklubb, då fanns det möjligheter att även rensa under vattenspegeln.

Åtta vana dykare

Under lördagen fanns fyra par med tillsammans åtta välutrustade dykare på plats vid hamnbassängen i Granvik. Med våtdräkter och lufttuberna laddade hade de ett spännande arbete under Vätterns vattenyta. Sök och Bärgning kallade de sin uppgift, som hade både övnings och praktisk karaktär. Det var storstädning som gällde och gamla bryggstockar och annat virke kom upp och lastades i en container som kommunen ställt på plats i hamnen för avhämtning.

Däck, engångsgrillar, plast och burkar

Det var säkert länge sedan en storstädning ägde rum i hamnbassängen, för det fanns mängder med olika saker som båtfolket och andra lämpat över bord. Utöver bildäck, grillar, plast och burkar fann dykarna stålwire, verktyg och andra hårda saker som inte passar så bra, bland propellrar och roder i Granviks vackra hamn. – Vätterns klara vatten är ett av de bästa dykarvattnen i Sverige, sade Ulf Haglund, något som passade oss bra i dag.