03 nov 2015 06:00

03 nov 2015 06:00

Traditionell samling med sång om himlen i Allhelgonatid

Sånggudstjänst

Allhelgonahelgen är en speciell helg, där frikyrkorna i kommunen har som tradition att samlas till sånggudstjänst med himlen som tema.

Helgen som har något av minnenas och tacksamhetens prägel, där tankarna och tacksamheten går till dem som flyttat till en annan värld. Därför kommer himlen närmare för många, som önskar att samlas för att sjunga sångerna och dela orden om en framtid för dem som valt att ha himlen som mål för livet.

Välkända sånger

På söndagskvällen fylldes Mölltorps missionskyrka av besökare och mängder av den kristna sångskattens sånger om himlen. Vilken dag det skall bli, sjöng sånggruppen från Karlsborg och Mölltorp i inledningen, gruppen som hade Tina Mansor som engagerad sång och musikledare.

En trio med Mats och Christina Björling och Åsa Kindbom bjöd på O Gud vilken morgon när den stora dag är här, som följdes av sånggruppens version av Flyttfåglarna, där texten lyder: I dag lyfter tusende vingar, en text som hänvisar till den dag, som är målet för det kristna hoppet.

Bibelorden om himlen från uppenbarelseboken vävdes in mellan de olika sångerna där Mats och Christina också bjöd på: Jag har hört om en stad ovan molnen av Lydia Litell.

Alla tillsammans

Gregor Allert delade några tankar om hur himlen kan komma ner som på ett ögonblick till tröst och hopp, när sorg och svårigheter möter, något som Gregor och flera just i dessa dagar fått ta del av.

Rut och Tina Mansor sjöng: På jorden för himmelens skull, en sång som gav ett naturligt perspektiv på målet himmelen. Nu ser jag himmelen, vilken härlig syn, var den avslutande sången, där hela kyrkan blev till en jubelkör, där alla sjöng och gladdes över det märkliga slutmålet för alla troende kristna, med ljus och glädje i den himmelska staden.

Helgen som har något av minnenas och tacksamhetens prägel, där tankarna och tacksamheten går till dem som flyttat till en annan värld. Därför kommer himlen närmare för många, som önskar att samlas för att sjunga sångerna och dela orden om en framtid för dem som valt att ha himlen som mål för livet.

Välkända sånger

På söndagskvällen fylldes Mölltorps missionskyrka av besökare och mängder av den kristna sångskattens sånger om himlen. Vilken dag det skall bli, sjöng sånggruppen från Karlsborg och Mölltorp i inledningen, gruppen som hade Tina Mansor som engagerad sång och musikledare.

En trio med Mats och Christina Björling och Åsa Kindbom bjöd på O Gud vilken morgon när den stora dag är här, som följdes av sånggruppens version av Flyttfåglarna, där texten lyder: I dag lyfter tusende vingar, en text som hänvisar till den dag, som är målet för det kristna hoppet.

Bibelorden om himlen från uppenbarelseboken vävdes in mellan de olika sångerna där Mats och Christina också bjöd på: Jag har hört om en stad ovan molnen av Lydia Litell.

Alla tillsammans

Gregor Allert delade några tankar om hur himlen kan komma ner som på ett ögonblick till tröst och hopp, när sorg och svårigheter möter, något som Gregor och flera just i dessa dagar fått ta del av.

Rut och Tina Mansor sjöng: På jorden för himmelens skull, en sång som gav ett naturligt perspektiv på målet himmelen. Nu ser jag himmelen, vilken härlig syn, var den avslutande sången, där hela kyrkan blev till en jubelkör, där alla sjöng och gladdes över det märkliga slutmålet för alla troende kristna, med ljus och glädje i den himmelska staden.