06 nov 2015 06:00

06 nov 2015 06:00

Premiär för julmarknad

SÖDRA SKOGEN: Jul på Återbäringen

Under veckan har det varit premiärkväll för årets julförsäljning på Second Hand butiken Återbäringen i Södra skogen.

Kön var lång utanför Återbäringen inför premiären på årets julförsäljning, som har något av en julmarknad över sig. Efter att Återbäringens medarbetare samlat inlämnade julsaker under hela året i speciella lådor, saker som lagrats inför premiären.

– Inför julmarknaden finns inte mindre än 50 stora lådor med saker av allehanda slag, berättade Walter Eriksson, en av medarbetarna på Återbäringen och tillägger:

– Det går nästan ingen inlämningsdag under året utan att någon eller några julsaker finns med från våra givare.

Nu finns sakerna på plats i hyllor och på bord, för att förhoppningsvis hamna hemma hos många, för att pryda och lysa upp när julen återkommer.

Stjärnor och prydnader

Adventsljusstakar i mängd, stjärnor, juldukar och småprydnader av alla slag, lockade till köp under julmarknaden, som pågår fram till julhelgen under ordinarie tider. Julmarknaden är en guldgruva för tomtesamlare och andra samlare.

Dessutom finns julmarknaden till för att stötta ett antal medmänniskor ekonomiskt i bland annat Ukraina, för att göra det möjligt för dessa att också få en liten del av julens glädje. Landet Ukraina där människorna har det mycket jobbigt just nu och varje liten ljuspunkt ger glädje och tacksamhet.

Kön var lång utanför Återbäringen inför premiären på årets julförsäljning, som har något av en julmarknad över sig. Efter att Återbäringens medarbetare samlat inlämnade julsaker under hela året i speciella lådor, saker som lagrats inför premiären.

– Inför julmarknaden finns inte mindre än 50 stora lådor med saker av allehanda slag, berättade Walter Eriksson, en av medarbetarna på Återbäringen och tillägger:

– Det går nästan ingen inlämningsdag under året utan att någon eller några julsaker finns med från våra givare.

Nu finns sakerna på plats i hyllor och på bord, för att förhoppningsvis hamna hemma hos många, för att pryda och lysa upp när julen återkommer.

Stjärnor och prydnader

Adventsljusstakar i mängd, stjärnor, juldukar och småprydnader av alla slag, lockade till köp under julmarknaden, som pågår fram till julhelgen under ordinarie tider. Julmarknaden är en guldgruva för tomtesamlare och andra samlare.

Dessutom finns julmarknaden till för att stötta ett antal medmänniskor ekonomiskt i bland annat Ukraina, för att göra det möjligt för dessa att också få en liten del av julens glädje. Landet Ukraina där människorna har det mycket jobbigt just nu och varje liten ljuspunkt ger glädje och tacksamhet.