16 nov 2015 18:49

16 nov 2015 18:49

Unga på handbollslekis

MOLIDEN: Leker och lär

IFK Karlsborg har många strängar på sin lyra, att samla de yngsta till handbollslekis är en av strängarna.

Det är Lisa och Björn Hallin som är initiativtagare till att samla de yngsta barnen i IFK-föreningen till en handbolls lek på lördagsförmiddagarna.

Det är 25 till 30 barn som tillsammans med Lisa och Björn samt tillsammans med ett stort antal föräldrar, som finns på plats för att leka och roa sig med handbollstanken som grund. Barnen som är mellan 3 och 5 år alltså födda år 2012, 2011 och 2010 har en fin förmåga med bollar som lekredskap.

Många bollar i luften

Stora hallen på Moliden var fylld av glada barn med bollar i mängd där Lisa och Björn hade fullt upp att hinna med i barnens entusiasm.

Det fanns bland annat några inslag i lekarna som hade något av handbollsuttryck över sig, där barnen studsade bollarna mellan målburarna i hallen. Här var det fria regler som gällde och alla hade obegränsat med steg under ruschen mot målet.

Blivande stjärnor

– Det är inte i huvudsak blivande handbollsspelare som är tanken bakom handbollslekis, sade Björn, utan vi vill samla barnen till en rolig aktivitet och kanske det i framtiden kan bli handbollsstjärnor av några.

– Detta med att föräldrarna finns med och leker är mycket positivt, sade Lisa Hallin, som även hade sin tös med bland barn och bollar.

Det är Lisa och Björn Hallin som är initiativtagare till att samla de yngsta barnen i IFK-föreningen till en handbolls lek på lördagsförmiddagarna.

Det är 25 till 30 barn som tillsammans med Lisa och Björn samt tillsammans med ett stort antal föräldrar, som finns på plats för att leka och roa sig med handbollstanken som grund. Barnen som är mellan 3 och 5 år alltså födda år 2012, 2011 och 2010 har en fin förmåga med bollar som lekredskap.

Många bollar i luften

Stora hallen på Moliden var fylld av glada barn med bollar i mängd där Lisa och Björn hade fullt upp att hinna med i barnens entusiasm.

Det fanns bland annat några inslag i lekarna som hade något av handbollsuttryck över sig, där barnen studsade bollarna mellan målburarna i hallen. Här var det fria regler som gällde och alla hade obegränsat med steg under ruschen mot målet.

Blivande stjärnor

– Det är inte i huvudsak blivande handbollsspelare som är tanken bakom handbollslekis, sade Björn, utan vi vill samla barnen till en rolig aktivitet och kanske det i framtiden kan bli handbollsstjärnor av några.

– Detta med att föräldrarna finns med och leker är mycket positivt, sade Lisa Hallin, som även hade sin tös med bland barn och bollar.