19 nov 2015 06:00

19 nov 2015 06:00

Övar inför premiären

FÄSTNINGSTEATERN: Lasse-Majas detektivbyrå

Teatersällskapets ungdomsgrupp övar nu intensivt sina roller inför premiären av den egenhändigt skrivna pjäsen Lasse-Majas detektivbyrå.

Efter några års uppehåll är det åter dags för ungdomsteater i Soldathemmets teaterlokal på fästningen med skådespelande ungdomarna mellan 11 och 16 år.

– Det var ungdomarna själva som kom på idén och även tog hela ansvaret för genomförandet. Naturligtvis stöttar vi i styrelse ungdomarna samtidigt som vi både tror och vet att de är kapabla att genomföra en bra och underhållande teater, berättade Lisa Olsson i teatersällskapet.

Skrivit manus

Ungdomarna Anne Lagerkvist, Tom Eklund och Elin Iderbrandt åtog sig omgående att skriva manus som är baserat på två böcker ur serien om Lasse-Majas detektivbyrå, samtidigt som Tobias Tunmats ställde upp som regissör.

– Men även alla andra ungdomar i ensemblen har bidragit till pjäsen. Ungdomarna får samtidigt en möjlighet att spelar inför publik, flera för första gången, informerade regissör Tunmats.

Pjäsens ledtråd är Lasse-Majas effektiva detektivbyrå som får till uppgift att hjälpa stadens polismästare som behöver hjälp med brottsligheten i sin stad. Fortsättning och hur det går är hemligt fram till premiären den 9 januari 2016.

– Det blir ytterligare fyra föreställningar, en teaterpjäs som riktar sig till alla åldrar, blev regissör Tobias Tunmats inbjudan till Fästningsteatern.

Efter några års uppehåll är det åter dags för ungdomsteater i Soldathemmets teaterlokal på fästningen med skådespelande ungdomarna mellan 11 och 16 år.

– Det var ungdomarna själva som kom på idén och även tog hela ansvaret för genomförandet. Naturligtvis stöttar vi i styrelse ungdomarna samtidigt som vi både tror och vet att de är kapabla att genomföra en bra och underhållande teater, berättade Lisa Olsson i teatersällskapet.

Skrivit manus

Ungdomarna Anne Lagerkvist, Tom Eklund och Elin Iderbrandt åtog sig omgående att skriva manus som är baserat på två böcker ur serien om Lasse-Majas detektivbyrå, samtidigt som Tobias Tunmats ställde upp som regissör.

– Men även alla andra ungdomar i ensemblen har bidragit till pjäsen. Ungdomarna får samtidigt en möjlighet att spelar inför publik, flera för första gången, informerade regissör Tunmats.

Pjäsens ledtråd är Lasse-Majas effektiva detektivbyrå som får till uppgift att hjälpa stadens polismästare som behöver hjälp med brottsligheten i sin stad. Fortsättning och hur det går är hemligt fram till premiären den 9 januari 2016.

– Det blir ytterligare fyra föreställningar, en teaterpjäs som riktar sig till alla åldrar, blev regissör Tobias Tunmats inbjudan till Fästningsteatern.