27 nov 2015 06:00

27 nov 2015 06:00

Pålning pågår inför nybyggnationen

KARLSBORGSBOSTÄDER: Lägenheterna lottas ut

173 pålar ska ned i marken. Arbetet med nybyggnationen i kvarteret Strömmen pågår för fullt.
På fredag kväll lottas lägenheterna ut.

Markarbetena är klara och nu pågår pålningen. 173 betongpålar som är 18 respektive sex meter långa slås ned i marken.

– Vi slår ned dem tills att vi når berg annars mäter vi så att vi ser att vi har bärighet på pålen, berättar Joakim Karlsson och Filip Andersson från företaget Pålab med säte i Göteborg som utför arbetet.

Sten i marken

Arbetet har stått still under ett par dagar.

– Vi har haft lite problem då markförhållandena inte stämde med den geologiska undersökningen. Pålar har gått av och det kan vara stora stenblock i marken som gör det, berättare de.

– Det är stenigt i Karlsborg och det får vi hantera. Vi har tittat på konstruktionen och får göra lite justeringar vilket gör att det tar lite längre tid. Men arbetet pågår och bygget fortskrider, säger Leif Forsell som är arbetschef på Asplunds Bygg AB som fått uppdraget att bygga de två sjuvåningshusen.

I januari är planen att bottenplattan ska gjutas och inflyttning planeras till februari 2017.

Lägenheter lottas

46 lägenheter blir det i de två husen och sex lägenheter som är vigda åt LSS-boende. Under fredagskvällen anordnar Karlsborgsbostäder en utlottning av lägenheterna. I den ordning som lotterna dras får de bostadssökande välja vilken lägenhet de vill ha. I dagsläget finns intresse för 45 av de 46 lägenheterna.

– Från början hade vi en bra bit över 100 intresserade men nu när det är skarpt läge har vi 45. Skulle alla få den lägenhet de vill ha kan vi ha 45 av de 46 lägenheterna uthyrda på fredag kväll men så kommer det inte att vara. En del kommer bli besvikna över att inte få just den lägenhet de vill ha, säger Mikael Håkansson, vd Karlsborgsbostäder.

Ett kösystem

De som inte får den lägenheten de önskar har möjlighet att ställa sig i kö.

– Vi kommer att införa ett kösystem där man kan ställa sig i kön för den lägenhet man är intresserad av. Det är ett år till inflyttning och det kan hända mycket till dess, till exempel att man inte får sitt hus sålt.

Att det är så många intresserade av lägenheterna är positivt.

– Det är helt otroligt bra och vi skulle vara jättenöjda om vi har hyrt ut 25 lägenheter efter utlottningen. Vi får se hur det går.

Markarbetena är klara och nu pågår pålningen. 173 betongpålar som är 18 respektive sex meter långa slås ned i marken.

– Vi slår ned dem tills att vi når berg annars mäter vi så att vi ser att vi har bärighet på pålen, berättar Joakim Karlsson och Filip Andersson från företaget Pålab med säte i Göteborg som utför arbetet.

Sten i marken

Arbetet har stått still under ett par dagar.

– Vi har haft lite problem då markförhållandena inte stämde med den geologiska undersökningen. Pålar har gått av och det kan vara stora stenblock i marken som gör det, berättare de.

– Det är stenigt i Karlsborg och det får vi hantera. Vi har tittat på konstruktionen och får göra lite justeringar vilket gör att det tar lite längre tid. Men arbetet pågår och bygget fortskrider, säger Leif Forsell som är arbetschef på Asplunds Bygg AB som fått uppdraget att bygga de två sjuvåningshusen.

I januari är planen att bottenplattan ska gjutas och inflyttning planeras till februari 2017.

Lägenheter lottas

46 lägenheter blir det i de två husen och sex lägenheter som är vigda åt LSS-boende. Under fredagskvällen anordnar Karlsborgsbostäder en utlottning av lägenheterna. I den ordning som lotterna dras får de bostadssökande välja vilken lägenhet de vill ha. I dagsläget finns intresse för 45 av de 46 lägenheterna.

– Från början hade vi en bra bit över 100 intresserade men nu när det är skarpt läge har vi 45. Skulle alla få den lägenhet de vill ha kan vi ha 45 av de 46 lägenheterna uthyrda på fredag kväll men så kommer det inte att vara. En del kommer bli besvikna över att inte få just den lägenhet de vill ha, säger Mikael Håkansson, vd Karlsborgsbostäder.

Ett kösystem

De som inte får den lägenheten de önskar har möjlighet att ställa sig i kö.

– Vi kommer att införa ett kösystem där man kan ställa sig i kön för den lägenhet man är intresserad av. Det är ett år till inflyttning och det kan hända mycket till dess, till exempel att man inte får sitt hus sålt.

Att det är så många intresserade av lägenheterna är positivt.

– Det är helt otroligt bra och vi skulle vara jättenöjda om vi har hyrt ut 25 lägenheter efter utlottningen. Vi får se hur det går.

  • Anneli Malm