01 dec 2015 12:37

01 dec 2015 12:37

Åtal mot mordmisstänkt dröjer

KARLSBORG: Förlängd åtalstid

Åtalet mot den man som misstänks för mord i Karlsborg dröjer ytterligare minst två veckor. Åklagaren säger att det återstår en hel del åtgärder innan förundersökningen är klar.

I slutet av oktober hittades an man i 60-årsåldern mördad sitt hem i Karlsborg. I bostaden fanns även en man i 30-årsåldern, anhörig till den mördade mannen. Lars Johansson, chef för enheten grova brott i Skövde, har tidigare sagt till SLA att mannen ska ha medgett omständigheterna att han vållat en annan person skada.

Åtalet har flyttats fram med två veckor i taget och det kom heller inte åtal på tisdagen, den 1 december.

Vice chefsåklagare Marianne Aldén begärde under måndagen förlängd åtalstid till och med den 15 december. Något den häktade mannen gick med på utan att en omhäktningsförhandling behövde hållas.

Åklagaren anger att orsaken till att åtalet dröjer är att förundersökningen inte är klar. Den tekniska utredningen, olika analyser, bland annat den så kallade stänkbildsanalysen, är inte klara. Inte heller obduktionsprotokollet har redovisats. dessutom återstår flera förhör, bland annat med den misstänkte.

I slutet av oktober hittades an man i 60-årsåldern mördad sitt hem i Karlsborg. I bostaden fanns även en man i 30-årsåldern, anhörig till den mördade mannen. Lars Johansson, chef för enheten grova brott i Skövde, har tidigare sagt till SLA att mannen ska ha medgett omständigheterna att han vållat en annan person skada.

Åtalet har flyttats fram med två veckor i taget och det kom heller inte åtal på tisdagen, den 1 december.

Vice chefsåklagare Marianne Aldén begärde under måndagen förlängd åtalstid till och med den 15 december. Något den häktade mannen gick med på utan att en omhäktningsförhandling behövde hållas.

Åklagaren anger att orsaken till att åtalet dröjer är att förundersökningen inte är klar. Den tekniska utredningen, olika analyser, bland annat den så kallade stänkbildsanalysen, är inte klara. Inte heller obduktionsprotokollet har redovisats. dessutom återstår flera förhör, bland annat med den misstänkte.