04 dec 2015 13:53

04 dec 2015 13:53

Klassiska sånger vid advent

MÖLLTORP: Sång och musik

Första Advent är en speciell dag då kyrkorna runt om i kommunen fylls av besökare och sång. I Mölltorps Missionskyrka stämde detta väl när kör och musikanter bjöd på Adventssånger under söndagskvällen.

För många är det en glädje att få lyssna och sjunga med i adventssångerna och det blev en fin kväll i Mölltorps missionskyrka, där Erik Eriksson hade samlat sångare och musikanter till en högtidskväll.

Tema ljus

Fredrik Lannemyr inledde med: Det susar genom livets strid, som trumpetsolo varefter den fullsatta kyrksalen stämde in i psalmen Bered en väg för Herran. Så följde ett antal sånger med ljus, stjärnor och Halleluja som tema, ja till och med ett Halleluja i calypsoform bjöd den välsjungande kören på tillsammans med ett antal solister.

Christina Björling sjöng Det folk som vandrar i mörkret skall se ett underbart ljus, en sång där texten även passar in på var tid. Staffan Claar fanns med och delade några tankar om det glada budskapet under adventstiden.

För många är det en glädje att få lyssna och sjunga med i adventssångerna och det blev en fin kväll i Mölltorps missionskyrka, där Erik Eriksson hade samlat sångare och musikanter till en högtidskväll.

Tema ljus

Fredrik Lannemyr inledde med: Det susar genom livets strid, som trumpetsolo varefter den fullsatta kyrksalen stämde in i psalmen Bered en väg för Herran. Så följde ett antal sånger med ljus, stjärnor och Halleluja som tema, ja till och med ett Halleluja i calypsoform bjöd den välsjungande kören på tillsammans med ett antal solister.

Christina Björling sjöng Det folk som vandrar i mörkret skall se ett underbart ljus, en sång där texten även passar in på var tid. Staffan Claar fanns med och delade några tankar om det glada budskapet under adventstiden.

  • Lennart Strömberg