06 dec 2015 15:48

06 dec 2015 15:48

Strålande stipendiater

PRISADE: Oväntad utmärkelse

En programpunkt under Julstämningen på Fästningen var utdelandet av stipendier ur Nils Östers fond till unga talanger i Karlsborgs kommun.

Mycket folk hade samlats i Garnisonskyrkan för att ta del av stipendieutdelningen och musikaliska framträdanden i samband med det. Högtidligheten invigdes av Allireza Shahidi som spelade en egen komposition på piano.

Nils Öster - körsångare

Luisa Strandby och Sanna Lodin, tidigare stipendiater, sjöng tvåstämmigt och spelade gitarr. Mycket stämningsfullt och vackert.

Kultur- och fritidchefen Johan Tranquist berättade att stipendierna kommer ur Nils Östers fond och att Nils vid 22 års ålder blev medlem i Karlsborgs manskör. Hans pappa startade kören 1901.

I ett försök att värva nya medlemmar donerade Nils Öster pengar till kören. Försöket misslyckades, men det är avkastningen av det som fanns kvar när kören lades ner 1998, som idag delas ut till lovande unga människor i kommunen. I år 4000 kronor till var och en av tre stipendiater. Caroline Myhrman började med distansridning så sent som 2013. Hon blev Nordisk Baltisk mästare för Young Riders genom att vinna NBM-klassen på 80 km i år. Hästen Night Zool bidrar till framgångarna. Caroline har även debuterat på nya hästen Lorca. Stipendiet går till ny sadel.

Målmedveten

Nanny Kindbom platsar numera genom målmedveten träning i Tibros A-grupp, där några av landets bästa åkare tränar. Med sin 11 år är Nanny yngst i gruppen. Hon är ambitiös och målinriktad och strävar mot toppen. Stipendiet går till Colombiainsamlingen.

Med ambition och energi har Tea utvecklat sin talang i dans och sång. Med stor charm intar hon scenen och bjuder på sig själv med sin härliga röst. Stipendiet går till musikinvesteringar.

Mycket folk hade samlats i Garnisonskyrkan för att ta del av stipendieutdelningen och musikaliska framträdanden i samband med det. Högtidligheten invigdes av Allireza Shahidi som spelade en egen komposition på piano.

Nils Öster - körsångare

Luisa Strandby och Sanna Lodin, tidigare stipendiater, sjöng tvåstämmigt och spelade gitarr. Mycket stämningsfullt och vackert.

Kultur- och fritidchefen Johan Tranquist berättade att stipendierna kommer ur Nils Östers fond och att Nils vid 22 års ålder blev medlem i Karlsborgs manskör. Hans pappa startade kören 1901.

I ett försök att värva nya medlemmar donerade Nils Öster pengar till kören. Försöket misslyckades, men det är avkastningen av det som fanns kvar när kören lades ner 1998, som idag delas ut till lovande unga människor i kommunen. I år 4000 kronor till var och en av tre stipendiater. Caroline Myhrman började med distansridning så sent som 2013. Hon blev Nordisk Baltisk mästare för Young Riders genom att vinna NBM-klassen på 80 km i år. Hästen Night Zool bidrar till framgångarna. Caroline har även debuterat på nya hästen Lorca. Stipendiet går till ny sadel.

Målmedveten

Nanny Kindbom platsar numera genom målmedveten träning i Tibros A-grupp, där några av landets bästa åkare tränar. Med sin 11 år är Nanny yngst i gruppen. Hon är ambitiös och målinriktad och strävar mot toppen. Stipendiet går till Colombiainsamlingen.

Med ambition och energi har Tea utvecklat sin talang i dans och sång. Med stor charm intar hon scenen och bjuder på sig själv med sin härliga röst. Stipendiet går till musikinvesteringar.

  • Erika Fredholm