30 dec 2015 11:32

30 dec 2015 11:32

Julens Sånger i Mölltorps kyrka

MÖLLTORP: Julens Sånger

En kväll under mellandagarna bjöds det på Julens sånger i Mölltorps kyrka, med en mängd av julens sånger och psalmer

Mölltorps kyrka var julsmyckad med julgran och levande ljus i mängd inför kvällen med Julens sånger. Kantor Gabriella Olofsson hade som traditionen bjuder, samlat Mölltorp/Breviks kyrkokör, en ungdomsgrupp med namnet G-klaven och Karin Wallin med sin flöjt till en verklig högtidskväll med julens sånger.

Många nya sånger

Det fanns ett antal nya julsånger som blandades med de traditionella sångerna och psalmerna. Pryd ditt hus i juletid, var en av nykomlingarna, som hade melodi från Wales. Att pryda sitt hus, ja det passade fint in i kyrkan denna kväll som var fylld av besökare, där alla hade tillfälle att få sjunga med ibland andra psalmerna: När Juldagsmorgon glimmar, Stilla Natt och Dagen är kommen.

G-klaven med Caroline, Elin och Hilda bjöd på Längtan till Betlehem av Maria Paulsson och sången Tänd ett ljus och låt det brinna. Ungdomarna fanns också med i några av körens julsånger, där de platsade fint in med sina unga stämmor.

Sången En avlägsen krubba av James M Murray hörde också till ”nykomlingarna” som verkade vara en av körens favoriter denna kväll, där Rolf Åshagen fanns med som solist. Glädjeorden med en Polsk melodi och Himlen i min famn av Carola Häggkvist, var också några av julens sånger som publiken fick njuta av denna kväll som även innehöll aftonbön med Pernilla Tapper Törnqvist och där avslutningssången O Helg Natt med Gabriella Olofsson som solist var en verklig höjdpunkt.

Mölltorps kyrka var julsmyckad med julgran och levande ljus i mängd inför kvällen med Julens sånger. Kantor Gabriella Olofsson hade som traditionen bjuder, samlat Mölltorp/Breviks kyrkokör, en ungdomsgrupp med namnet G-klaven och Karin Wallin med sin flöjt till en verklig högtidskväll med julens sånger.

Många nya sånger

Det fanns ett antal nya julsånger som blandades med de traditionella sångerna och psalmerna. Pryd ditt hus i juletid, var en av nykomlingarna, som hade melodi från Wales. Att pryda sitt hus, ja det passade fint in i kyrkan denna kväll som var fylld av besökare, där alla hade tillfälle att få sjunga med ibland andra psalmerna: När Juldagsmorgon glimmar, Stilla Natt och Dagen är kommen.

G-klaven med Caroline, Elin och Hilda bjöd på Längtan till Betlehem av Maria Paulsson och sången Tänd ett ljus och låt det brinna. Ungdomarna fanns också med i några av körens julsånger, där de platsade fint in med sina unga stämmor.

Sången En avlägsen krubba av James M Murray hörde också till ”nykomlingarna” som verkade vara en av körens favoriter denna kväll, där Rolf Åshagen fanns med som solist. Glädjeorden med en Polsk melodi och Himlen i min famn av Carola Häggkvist, var också några av julens sånger som publiken fick njuta av denna kväll som även innehöll aftonbön med Pernilla Tapper Törnqvist och där avslutningssången O Helg Natt med Gabriella Olofsson som solist var en verklig höjdpunkt.

  • Lennart Strömberg