10 jan 2016 17:24

10 jan 2016 17:24

Unga spelade Lasse-Maja

TEATER: Detektivbyrå löser mysterier

Ungdomar i Karlsborgs Teatersällskap har dramatiserat två mysterier från Lasse-Maja böckerna som är skrivna av Martin Widmark.

Ungdomarna i teatersällskapet har sedan februari månad hållit på och arbetat med att få till två akter med Lasse-Maja böckerna som utgångsmaterial. Det är Elin Idebrant, Tom Eklund och Anna Lagerkvist som skrivit om de båda böckerna till nutid och så att det passar för scenen.

Hittar tjuven

De två mysterierna som de har bearbetat är Mumiemysteriet som handlar om hur den dyrbaraste tavlan på museet blir stulen trots att nattvakten är på museet hela natten. Nattvakten påstod att han sett hur mumien, som finns på museet, har stulit tavlan. Lasse och Maja tar sig an fallet och följer de ledtrådar de kan hitta för att till slut avslöja städerskan som taveltjuven utklädd till mumie.

Cafémysteriet var den andra boken som de anpassat till dags dato.

Duktiga aktörer

Aktörerna som deltog i de båda mysterierna var verkligen duktiga, som med liv och lust levde sig in i sina roller. Att de kunde dansa också visade de vid dansnumren som var inlagda.

Helt igenom en mycket trevlig föreställning som regisserats av Tobis Tunmats och med hjälp av föräldrar och frivilliga samt sponsorer gjort det hela möjligt.

Ungdomarna i teatersällskapet har sedan februari månad hållit på och arbetat med att få till två akter med Lasse-Maja böckerna som utgångsmaterial. Det är Elin Idebrant, Tom Eklund och Anna Lagerkvist som skrivit om de båda böckerna till nutid och så att det passar för scenen.

Hittar tjuven

De två mysterierna som de har bearbetat är Mumiemysteriet som handlar om hur den dyrbaraste tavlan på museet blir stulen trots att nattvakten är på museet hela natten. Nattvakten påstod att han sett hur mumien, som finns på museet, har stulit tavlan. Lasse och Maja tar sig an fallet och följer de ledtrådar de kan hitta för att till slut avslöja städerskan som taveltjuven utklädd till mumie.

Cafémysteriet var den andra boken som de anpassat till dags dato.

Duktiga aktörer

Aktörerna som deltog i de båda mysterierna var verkligen duktiga, som med liv och lust levde sig in i sina roller. Att de kunde dansa också visade de vid dansnumren som var inlagda.

Helt igenom en mycket trevlig föreställning som regisserats av Tobis Tunmats och med hjälp av föräldrar och frivilliga samt sponsorer gjort det hela möjligt.

  • Elof Johansson