13 jan 2016 13:28

13 jan 2016 13:28

VD på kanalbolaget avgår

GÖTA KANAL

Anders Donlau har efter åtta år meddelat styrelsen att han vill avgå som VD på Göta kanalbolaget

– Vi beklagar att Anders nu vill sluta i bolaget. Det är Anders förtjänst att kanalen nu renoveras och att framtida drift säkras, säger Elisabeth Nilsson, styrelseordförande i AB Göta kanalbolag i ett pressmeddelande.

– Att vara VD för kanalbolaget är ett av de roligaste jobb man kan ha, samtidigt är det ett mycket arbetsamt jobb och jag vill därför varva ner. Jag har avtalat med styrelsen att vara kvar under hela 2016 för att säkra en bra överlämning till min efterträdare och att fullfölja starten av det stora renoveringsprojektet Göta kanal 2.0, säger Anders Donlau.

– Vi beklagar att Anders nu vill sluta i bolaget. Det är Anders förtjänst att kanalen nu renoveras och att framtida drift säkras, säger Elisabeth Nilsson, styrelseordförande i AB Göta kanalbolag i ett pressmeddelande.

– Att vara VD för kanalbolaget är ett av de roligaste jobb man kan ha, samtidigt är det ett mycket arbetsamt jobb och jag vill därför varva ner. Jag har avtalat med styrelsen att vara kvar under hela 2016 för att säkra en bra överlämning till min efterträdare och att fullfölja starten av det stora renoveringsprojektet Göta kanal 2.0, säger Anders Donlau.