15 jan 2016 06:00

15 jan 2016 06:00

22 miljoner extra i stöd

POLITIK: Kommunstyrelsens arbetsutskott

19,4 miljoner kronor i tillfälligt stadsbidrag och 3,2 miljoner kronor i utbildningsstöd. Det har Karlsborgs kommun fått för sin insats för nyanlända.

För mottagandet av flyktingar har kommunen fått 19,4 miljoner kronor i tillfälligt stadsbidrag och närmare 3,2 miljoner kronor från Skolverket som extra stöd för utbildningsverksamhet. Pengar som beräknas utifrån hur många nyanlända barn kommunen tagit emot i förhållande till det totala elevantalet. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att pengarna ska överföras till kommunstyrelsens förfogandeanslag.

– Det blir separata konton för att vi ska kunna följa upp vad pengarna går till. Vill man tillsätta tjänster ska de inte vara tillsvidare, det här är pengar vi får under 2016, säger kommunalrådet Peter Lindroth (S).

Pengarna ska användas till insatser som görs direkt eller indirekt i samband med mottagandet av flyktingar. Fördelningen av pengarna ska gå via integrationssamordnaren.

– Men först ska man söka de pengar man har rätt till via Migrationsverket.

För mottagandet av flyktingar har kommunen fått 19,4 miljoner kronor i tillfälligt stadsbidrag och närmare 3,2 miljoner kronor från Skolverket som extra stöd för utbildningsverksamhet. Pengar som beräknas utifrån hur många nyanlända barn kommunen tagit emot i förhållande till det totala elevantalet. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att pengarna ska överföras till kommunstyrelsens förfogandeanslag.

– Det blir separata konton för att vi ska kunna följa upp vad pengarna går till. Vill man tillsätta tjänster ska de inte vara tillsvidare, det här är pengar vi får under 2016, säger kommunalrådet Peter Lindroth (S).

Pengarna ska användas till insatser som görs direkt eller indirekt i samband med mottagandet av flyktingar. Fördelningen av pengarna ska gå via integrationssamordnaren.

– Men först ska man söka de pengar man har rätt till via Migrationsverket.

  • Anneli Malm