15 jan 2016 16:14

15 jan 2016 16:14

Brittisk bilträff till Karlsborg

EVENEMANG: Nytt inslag i sommar

British Motor Meet arrangeras för första gången i Karlsborg den 13 augusti. Evenemanget flyttas från Hjo till fästningen.

– Jag ser stora möjligheter för evenemanget på fästningen med den speciella miljön och stämningen som finns där. Skulle det bli många bilar får vi flytta det till Ingenjörsparken, säger Hans Örtlund som står bakom bilträffen. Ett evenemang som han har genomfört i Hjo under sex år.

Bilar och säckpipa

– Det är fina miljöer i Hjo med men att flytta evenemanget är ett sätt att förnya sig. Jag hoppade över 2015, dels för att jag hade annat att jobba med men även för att det skulle bli ett sug efter evenemanget.

På lördagen är den stora dagen för allmänheten med en bilutställning med brittiska bilar, utställare och knallar. Nytt för i år är att Svenska Roverklubben som firar 30 år kommer för att visa upp sig. Det blir även irländsk musik och säckpipeblåsare och förhoppningsvis en klassisk Londonbuss som gör turer i kommunen bland annat.

– Det ska bli ett weekendevenemang och meningen är att det ska bli en festkväll i brittisk anda både fredag och lördag kväll med mat och musik. Jag ska kontakta matställena i kommunen och hoppas på en god respons.

På söndagen planeras en bilutflykt för utställarna som eventuellt ska gå till Forsvik med guidad tur.

– Första anmälningsdagen var den 13 januari och redan efter två timmar kom den första anmälningen, vilket är roligt.

200 bilar

Evenemanget i Hjo har lockat runt 130 bilar varje gång.

– Ambitionen är att inte ligga under 200 bilar i år. En stor bilklubb med 2 500 medlemmar har kontaktat mig. De ska köra på Kinnekullering på fredagen och det är en möjlighet att locka dem att komma även till detta evenemang.

– Jag ser stora möjligheter för evenemanget på fästningen med den speciella miljön och stämningen som finns där. Skulle det bli många bilar får vi flytta det till Ingenjörsparken, säger Hans Örtlund som står bakom bilträffen. Ett evenemang som han har genomfört i Hjo under sex år.

Bilar och säckpipa

– Det är fina miljöer i Hjo med men att flytta evenemanget är ett sätt att förnya sig. Jag hoppade över 2015, dels för att jag hade annat att jobba med men även för att det skulle bli ett sug efter evenemanget.

På lördagen är den stora dagen för allmänheten med en bilutställning med brittiska bilar, utställare och knallar. Nytt för i år är att Svenska Roverklubben som firar 30 år kommer för att visa upp sig. Det blir även irländsk musik och säckpipeblåsare och förhoppningsvis en klassisk Londonbuss som gör turer i kommunen bland annat.

– Det ska bli ett weekendevenemang och meningen är att det ska bli en festkväll i brittisk anda både fredag och lördag kväll med mat och musik. Jag ska kontakta matställena i kommunen och hoppas på en god respons.

På söndagen planeras en bilutflykt för utställarna som eventuellt ska gå till Forsvik med guidad tur.

– Första anmälningsdagen var den 13 januari och redan efter två timmar kom den första anmälningen, vilket är roligt.

200 bilar

Evenemanget i Hjo har lockat runt 130 bilar varje gång.

– Ambitionen är att inte ligga under 200 bilar i år. En stor bilklubb med 2 500 medlemmar har kontaktat mig. De ska köra på Kinnekullering på fredagen och det är en möjlighet att locka dem att komma även till detta evenemang.

  • Anneli Malm