19 jan 2016 15:00

19 jan 2016 15:00

Systrarna Prytz underhöll i Svanviks missionshus

SVANVIK: Julfest

I Svanviks missionshus håller man gärna på traditionerna och samlar bygdens folk till julfest efter jul.

Detta år var de tre systrarna Prytz som tillsammans med Stig Dahlén svarade för kvällens program.

Det blev en kväll fylld av sång och musik som inleddes med Bjällerklang, en visa med klingande klockor och trianglar. Gud som haver barnen kär är både en sång och bön komponerad av Torkel Selin och som följdes av Sommarens sista ros denna snöhöjda och kalla kväll i Svanvik. När ljusen skall tändas där hemma blandades med en mängd av sånger och visor där naturligtvis Pärleporten fanns med och där hela publiken sjöng med.

Systrarna och Stig bjöd verkligen på ett rikt och glädjefyllt program under en hel timma. Jerry Gegerfeldt från Tibro fanns också med under kvällen och hade det levande vattnet som tema i sin betraktelse.

Detta år var de tre systrarna Prytz som tillsammans med Stig Dahlén svarade för kvällens program.

Det blev en kväll fylld av sång och musik som inleddes med Bjällerklang, en visa med klingande klockor och trianglar. Gud som haver barnen kär är både en sång och bön komponerad av Torkel Selin och som följdes av Sommarens sista ros denna snöhöjda och kalla kväll i Svanvik. När ljusen skall tändas där hemma blandades med en mängd av sånger och visor där naturligtvis Pärleporten fanns med och där hela publiken sjöng med.

Systrarna och Stig bjöd verkligen på ett rikt och glädjefyllt program under en hel timma. Jerry Gegerfeldt från Tibro fanns också med under kvällen och hade det levande vattnet som tema i sin betraktelse.

  • Lennart Strömberg