04 feb 2016 06:00

04 feb 2016 06:00

"Jag finns här som en resurs"

KOMMUNEN: Ny kultursamordnare

Johanna Marström är kommunens nya kultursamordnare vars uppgift är att stötta och samordna kultur- och föreningsverksamheten.

Johanna har studerat till kulturledare vid Växjö Universitet med fördjupning inom konst- och bildvetenskap.

Dans och konst

De senaste tio åren har hon bott i Göteborg där har hon bland annat jobbat som informatör för Danscentrum Väst som är en ideell förening för professionella dansare och koreografer samt varit projektledare för olika projekt där. Hon har även arbetat inom Stenungsunds kommun med konstsamlingar och utställningar.

Ny medborgare

– Jag har haft ett kulturintresse sedan jag var barn. Det har blivit mycket dans, teater och eget skapande inom bildkonsten, säger hon.

Hon började jobbet i januari och har också hunnit flytta hit.

– Det känns jättebra. Det är väldigt fint här och det är spännande att få utforska Karlsborg, säger hon och tillägger:

– Just nu är det mycket inventering av vad som finns inom kulturen och jag ska träffa föreningar, studieförbund och andra aktörer. Det finns mycket idéer inom föreningarna att bygga vidare på men självklart ska jag även komma med nya idéer och influenser.

Hon undersöker även vilka scener som är tillgängliga och vill hitta platser som kan få nya användningsområden.

Bolla idéer

Hon har sitt kontor på biblioteket.

– Jag vill att alla ska känna att man är välkommen att kontakta mig om man kanske vill bolla idéer. Jag finns här som en resurs, säger Johanna Marström.

Johanna har studerat till kulturledare vid Växjö Universitet med fördjupning inom konst- och bildvetenskap.

Dans och konst

De senaste tio åren har hon bott i Göteborg där har hon bland annat jobbat som informatör för Danscentrum Väst som är en ideell förening för professionella dansare och koreografer samt varit projektledare för olika projekt där. Hon har även arbetat inom Stenungsunds kommun med konstsamlingar och utställningar.

Ny medborgare

– Jag har haft ett kulturintresse sedan jag var barn. Det har blivit mycket dans, teater och eget skapande inom bildkonsten, säger hon.

Hon började jobbet i januari och har också hunnit flytta hit.

– Det känns jättebra. Det är väldigt fint här och det är spännande att få utforska Karlsborg, säger hon och tillägger:

– Just nu är det mycket inventering av vad som finns inom kulturen och jag ska träffa föreningar, studieförbund och andra aktörer. Det finns mycket idéer inom föreningarna att bygga vidare på men självklart ska jag även komma med nya idéer och influenser.

Hon undersöker även vilka scener som är tillgängliga och vill hitta platser som kan få nya användningsområden.

Bolla idéer

Hon har sitt kontor på biblioteket.

– Jag vill att alla ska känna att man är välkommen att kontakta mig om man kanske vill bolla idéer. Jag finns här som en resurs, säger Johanna Marström.

  • Anneli Malm