05 feb 2016 06:01

05 feb 2016 06:01

"Man måste våga drömma, det är viktigt"

BARN- OCH UTBILDNING: Kajsa Eriksson Larsson ny skolchef

Ny. Kajsa Eriksson Larsson heter Karlsborgs nya skolchef. Hon tycker det är viktigt att våga drömma och hon vill vara mycket ute i verksamheten.

Kajsa Eriksson Larsson kommer ursprungligen från Ulvåker men har bott i Trosa i 17 år där hon har arbetat som lärare och rektor. De senaste åren har hon jobbat som utbildningsstrateg inom förvaltningen, som rektor för SFI och komvux samt haft huvudansvaret för flyktingmottagningen.

Satt sig in

Hon tillträdde sin anställning den 18 januari och har de första två veckorna besökt skolor och förskolor.

– Jag vill se den verksamhet som bedrivs och det jag har sett hittills har varit positivt. För det första måste Karlsborg ha Västergötlands vackrast belägna skolor. När jag besökte Strandskolan sken solen och alla elever åkte skridskor på isen. Jag har också sett engagerad personal som jobbar för att alla elever ska nå målen. De sliter hårt för elevens bästa både på förskolan och i skolan, säger Kajsa Eriksson Larsson.

Stöd och stimulans

Det är hög måluppfyllelse i skolorna i Karlsborg där många elever klarar godkänt men att få fler att nå lite högre är en ambition.

– Det är en utmaning att sikta lite högre men man måste våga drömma, det är viktigt. Vi ska bibehålla de goda resultaten i skolan och alla ska få det de behöver. Behöver en elev extra stöd för att lyckas med skolarbetet ska de få det. Elever som behöver extra stimulans för att nå lite högre ska också få det. Jag vill att det ska vara lustfyllt för alla både lärare och elever. Trivs man och har ett bra arbetsklimat gör man ett bra jobb.

En annan del är ett bra samarbete mellan skolan och näringslivet.

I verksamheten

Något som är viktigt för henne är att vara mycket ute i verksamheterna för att veta vad som pågår och hur tongångarna är.

– Det är viktigt att veta hur känslan är och visa intresse för vad andra tycker om skolans verksamhet nu och framåt. Det är viktigt att beslut som tas är i så stor enighet som möjligt, säger hon.

Längtat hit

Kajsa och hennes man har sedan tidigare ett hus i Karlsborg.

– Vi har varit här mycket och jag har längtat hit, att inte bara få vara här när jag är ledig utan jämnt, säger hon.

Kajsa Eriksson Larsson kommer ursprungligen från Ulvåker men har bott i Trosa i 17 år där hon har arbetat som lärare och rektor. De senaste åren har hon jobbat som utbildningsstrateg inom förvaltningen, som rektor för SFI och komvux samt haft huvudansvaret för flyktingmottagningen.

Satt sig in

Hon tillträdde sin anställning den 18 januari och har de första två veckorna besökt skolor och förskolor.

– Jag vill se den verksamhet som bedrivs och det jag har sett hittills har varit positivt. För det första måste Karlsborg ha Västergötlands vackrast belägna skolor. När jag besökte Strandskolan sken solen och alla elever åkte skridskor på isen. Jag har också sett engagerad personal som jobbar för att alla elever ska nå målen. De sliter hårt för elevens bästa både på förskolan och i skolan, säger Kajsa Eriksson Larsson.

Stöd och stimulans

Det är hög måluppfyllelse i skolorna i Karlsborg där många elever klarar godkänt men att få fler att nå lite högre är en ambition.

– Det är en utmaning att sikta lite högre men man måste våga drömma, det är viktigt. Vi ska bibehålla de goda resultaten i skolan och alla ska få det de behöver. Behöver en elev extra stöd för att lyckas med skolarbetet ska de få det. Elever som behöver extra stimulans för att nå lite högre ska också få det. Jag vill att det ska vara lustfyllt för alla både lärare och elever. Trivs man och har ett bra arbetsklimat gör man ett bra jobb.

En annan del är ett bra samarbete mellan skolan och näringslivet.

I verksamheten

Något som är viktigt för henne är att vara mycket ute i verksamheterna för att veta vad som pågår och hur tongångarna är.

– Det är viktigt att veta hur känslan är och visa intresse för vad andra tycker om skolans verksamhet nu och framåt. Det är viktigt att beslut som tas är i så stor enighet som möjligt, säger hon.

Längtat hit

Kajsa och hennes man har sedan tidigare ett hus i Karlsborg.

– Vi har varit här mycket och jag har längtat hit, att inte bara få vara här när jag är ledig utan jämnt, säger hon.

  • Anneli Malm