09 feb 2016 14:40

09 feb 2016 14:40

Åtal i mordfall inte klart

KARLSBORG: Mordmisstänkt kan omhäktas

Åklagaren har begärt ytterligare förlängning av åtalstiden i mordfallet i Karlsborg. Men den misstänkte går inte med på det utan en omhäktningsförhandling.

Åtalet mot den man i 30-årsåldern som misstänks för mord på sin far i Karlsborg i oktober skulle kommit på tisdagen, men så blev det inte. I stället begärde vice chefsåklagare Marianne Aldén förlängd åtalstid i en månad, till och med onsdagen den 9 mars.

Skälet till begäran är att förundersökningen inte är helt klar, men också att mannen nu mer ingående har berättat hur gärningen har gått till. Han har redan tidigare erkänt att han dödat sin far, uppger Aldén för Skaraborgs tingsrätt i Skövde.

Åklagaren anser att det nu föreligger övertygande bevisning och att det därför finns skäl för tingsrätten att besluta att mannen genomgår en rättspsykiatrisk undersökning.

Men enligt uppgifter från tingsrätten går mannen inte med på den förlängda åtalstiden frivilligt. Därför kommer det att hållas en omhäktningsförhandling på onsdagen.

Åtalet mot den man i 30-årsåldern som misstänks för mord på sin far i Karlsborg i oktober skulle kommit på tisdagen, men så blev det inte. I stället begärde vice chefsåklagare Marianne Aldén förlängd åtalstid i en månad, till och med onsdagen den 9 mars.

Skälet till begäran är att förundersökningen inte är helt klar, men också att mannen nu mer ingående har berättat hur gärningen har gått till. Han har redan tidigare erkänt att han dödat sin far, uppger Aldén för Skaraborgs tingsrätt i Skövde.

Åklagaren anser att det nu föreligger övertygande bevisning och att det därför finns skäl för tingsrätten att besluta att mannen genomgår en rättspsykiatrisk undersökning.

Men enligt uppgifter från tingsrätten går mannen inte med på den förlängda åtalstiden frivilligt. Därför kommer det att hållas en omhäktningsförhandling på onsdagen.