12 feb 2016 14:24

12 feb 2016 14:24

Flera nya aktiviteter för de lovlediga

SPORTLOV: Varierande utbud

Mycket aktiviteter väntar skollediga ungdomar under sportlovet. I år finns en hel del nytt i programmet.

– Det är ett bra utbud i år, väl blandat, för olika åldrar, inriktningar och intresse och det är jättekul att det är en hel del nya aktiviteter, säger Monica Staudinger och Thorbjörn Ingvarsson från kultur- och fritid.

Futsal och enduro

Nytt får i år är bland annat att man på Moliden kan prova på friidrott på måndagen och spela futsal på onsdagen. Då arrangeras även sportlovsenduro på Hammarnäset där ungdomar från Team West visar upp sporten. Ytterligare en nyhet är att Danielas dansskola har öppet hus vid flera tillfällen under veckan för danssugna barn och ungdomar.

Det finns även möjlighet att prova på boule, judo och luftgevärsskytte och simhallen har extra öppet under lovveckan. De som vill pyssla av olika slag kan bege sig till Fästningsmuseet, Forsviks prästgård, Mölltorps församlingshem eller till biblioteket. Bio Casablanca visar film vid flera tillfällen och Skackastugan är öppen på söndagarna.

Resor och musikquiz

Fritidsgården Kabyssen har som vanligt en hel del aktiviteter, en del från årskurs fyra och en del för de äldre ungdomarna.

Två resor anordnas, en shoppingresa till Ullared och en skidresa till Säfsen.

– Vi har ett tiotal anmälda till båda resorna.

Där blir även pyssel, bowling i Hjo med besök på fritidsgården där, en tacokväll, en film- och pizzakväll och på fredagskvällen är det musikquiz.

Vinter eller inte

– Sen finns det en del aktiviteter som är beroende av vädret som sportlovspimpel, skidåkning och skridskoåkning i Hanken.

Hela sportlovsprogrammet finns tillgängligt på kommunens hemsida.

– Det är ett bra utbud i år, väl blandat, för olika åldrar, inriktningar och intresse och det är jättekul att det är en hel del nya aktiviteter, säger Monica Staudinger och Thorbjörn Ingvarsson från kultur- och fritid.

Futsal och enduro

Nytt får i år är bland annat att man på Moliden kan prova på friidrott på måndagen och spela futsal på onsdagen. Då arrangeras även sportlovsenduro på Hammarnäset där ungdomar från Team West visar upp sporten. Ytterligare en nyhet är att Danielas dansskola har öppet hus vid flera tillfällen under veckan för danssugna barn och ungdomar.

Det finns även möjlighet att prova på boule, judo och luftgevärsskytte och simhallen har extra öppet under lovveckan. De som vill pyssla av olika slag kan bege sig till Fästningsmuseet, Forsviks prästgård, Mölltorps församlingshem eller till biblioteket. Bio Casablanca visar film vid flera tillfällen och Skackastugan är öppen på söndagarna.

Resor och musikquiz

Fritidsgården Kabyssen har som vanligt en hel del aktiviteter, en del från årskurs fyra och en del för de äldre ungdomarna.

Två resor anordnas, en shoppingresa till Ullared och en skidresa till Säfsen.

– Vi har ett tiotal anmälda till båda resorna.

Där blir även pyssel, bowling i Hjo med besök på fritidsgården där, en tacokväll, en film- och pizzakväll och på fredagskvällen är det musikquiz.

Vinter eller inte

– Sen finns det en del aktiviteter som är beroende av vädret som sportlovspimpel, skidåkning och skridskoåkning i Hanken.

Hela sportlovsprogrammet finns tillgängligt på kommunens hemsida.

  • Anneli Malm