15 feb 2016 06:00

15 feb 2016 06:00

Mytiska händelser utspelar sig i Tiveden

BOK: Den stora verklighetsflykten

Den stora verklighetsflykten är Lars Vasa Johanssons debutroman. En bok som börjar i Karlsborg för att sedan utspela sig i Tiveden.

Lars Vasa Johansson är manusförfattare och har bland annat skrivit manus åt Robert Gustafsson och Josef Fares.

– Jag tyckte att det var kul att skriva en bok som är i ett helt annat format, säger Lars Vasa Johansson.

Vilse i Tiveden

Boken handlar om en misslyckad trollkarl som turnerar i Sverige. I bokens inledning uppträder han på ett servicehus i Karlsborg. Han hamnar sedan av misstag i Tivedens skogar där det kryllar av väsen och övernaturliga fenomen och han dras in i en kamp mellan gott och ont.

– Jag tycker att det är kul med svenska väsen och traditioner. Huvudpersonen Anton är en trollkarl från Stockholm som är en dryg och självupptagen person. Efter att han uppträtt i Karlsborg får han bilproblem på vägen hem och går vilse i Tiveden. Där råkar han ut för märkliga saker. Anton är inte speciellt intresserad av någon annan än sig själv vilket är hans problem, han behöver bli lyhörd och öppna upp för andra, säger Lars Johansson och tillägger:

– Det är ett overkligt äventyr som förhoppningsvis är roligt och underhållande.

Vad har du för kopplingar till Karlsborg?

– Jag har inga kopplingar till Karlsborg men jag var i Tiveden som barn och tyckte det var fantastiskt. Jag förknippar Tiveden med den svenska urskogen, säger han som kommer från Stockholm och tillägger att han kan ha varit i Karlsborg när han jobbade som musiker på 1990-talet och turnerade med Pontus och Amerikanerna.

Lars Vasa Johansson är manusförfattare och har bland annat skrivit manus åt Robert Gustafsson och Josef Fares.

– Jag tyckte att det var kul att skriva en bok som är i ett helt annat format, säger Lars Vasa Johansson.

Vilse i Tiveden

Boken handlar om en misslyckad trollkarl som turnerar i Sverige. I bokens inledning uppträder han på ett servicehus i Karlsborg. Han hamnar sedan av misstag i Tivedens skogar där det kryllar av väsen och övernaturliga fenomen och han dras in i en kamp mellan gott och ont.

– Jag tycker att det är kul med svenska väsen och traditioner. Huvudpersonen Anton är en trollkarl från Stockholm som är en dryg och självupptagen person. Efter att han uppträtt i Karlsborg får han bilproblem på vägen hem och går vilse i Tiveden. Där råkar han ut för märkliga saker. Anton är inte speciellt intresserad av någon annan än sig själv vilket är hans problem, han behöver bli lyhörd och öppna upp för andra, säger Lars Johansson och tillägger:

– Det är ett overkligt äventyr som förhoppningsvis är roligt och underhållande.

Vad har du för kopplingar till Karlsborg?

– Jag har inga kopplingar till Karlsborg men jag var i Tiveden som barn och tyckte det var fantastiskt. Jag förknippar Tiveden med den svenska urskogen, säger han som kommer från Stockholm och tillägger att han kan ha varit i Karlsborg när han jobbade som musiker på 1990-talet och turnerade med Pontus och Amerikanerna.

  • Anneli Malm