18 feb 2016 16:08

18 feb 2016 16:08

I väntan på abborrarna

SPORTLOV: Pimpel i Svartfjällsviken

48 barn och ungdomar deltog i sportfiskeklubbens sportlovspimpel i jakten på tusenbröderna. Hugo Pettersson lyckades att få upp hela 2 000 gram.

Karlsborgsortens fiske och fiskevårdsförening har i många år arrangerat pimpelfiske på sportlovet som är en populär aktivitet. Förra året fick de ställa in då det inte fanns is men i år gick det att genomföra trots att det var tveksamt in i det sista innan kylan återvände.

– Nu är det tio till femton centimeter is och vi har fått ett bra väder utan snö och blåst, tyckte ordförande Stefan Åberg.

Inledningsvis fick alla veta tävlingsreglerna som att det bara är abborrar som räknas och de som inte var utrustade med isdubbar fick låna.

Lille Anton Wibjörk pimplade för första gången med hjälp av pappa och farfar. Lyckan var stor när en liten abborre fastnade på kroken som han fick dra upp ur hålet i isen.

Hugo Pettersson lyckade bäst av alla den här dagen och fick en abborrfångst på 2 kg och vann även klassen upp till årskurs tre följt av Oskar Alexandersson och Melker Ågesjö. I klass 4-6 vann Oskar Kronvall med 509 gram tätt följd av Lisa Åberg och Sara Gunnarsson. Alfred Söderberg tog hem vinsten i klassen årskurs sju och uppåt med 342 gram, tvåa kom Samuel Luth och trea Madeleine Bergman.

Karlsborgsortens fiske och fiskevårdsförening har i många år arrangerat pimpelfiske på sportlovet som är en populär aktivitet. Förra året fick de ställa in då det inte fanns is men i år gick det att genomföra trots att det var tveksamt in i det sista innan kylan återvände.

– Nu är det tio till femton centimeter is och vi har fått ett bra väder utan snö och blåst, tyckte ordförande Stefan Åberg.

Inledningsvis fick alla veta tävlingsreglerna som att det bara är abborrar som räknas och de som inte var utrustade med isdubbar fick låna.

Lille Anton Wibjörk pimplade för första gången med hjälp av pappa och farfar. Lyckan var stor när en liten abborre fastnade på kroken som han fick dra upp ur hålet i isen.

Hugo Pettersson lyckade bäst av alla den här dagen och fick en abborrfångst på 2 kg och vann även klassen upp till årskurs tre följt av Oskar Alexandersson och Melker Ågesjö. I klass 4-6 vann Oskar Kronvall med 509 gram tätt följd av Lisa Åberg och Sara Gunnarsson. Alfred Söderberg tog hem vinsten i klassen årskurs sju och uppåt med 342 gram, tvåa kom Samuel Luth och trea Madeleine Bergman.

  • Anneli Malm