22 feb 2016 06:00

22 feb 2016 06:00

Skönt med grönt lov

KARLSBORG: Mys på Kabyssen

Vid biljardbordet står Viktor Johansson. Han spelar ihop med Thea Melin. Viktor har spelat rätt länge och är duktig på biljard. Jonathan Olinsson tittar på och berättar att han spelat fotboll både ute och inne under lovet.

Kompisarna Angelica Berg, Tyra Liljegren och Maja Kämmelin har sovit över hos varandra och simmat på Moliden. Maja har dessutom tävlat i hoppning med ponny i Mölltorp, där de bor, och Angelica tog en tur till Arenabadet i Skövde och vattenrushkanan.

– Sportlovet har varit bra utan snö. Det borde vara sommar året runt, tycker Tyra.

I gröna rummet satt ett litet gäng som spelat bowling i Hjo. De hade dessutom deltagit i Närcon i Linköping. Det är en festival där man klär ut sig till någon känd karaktär, eller tar till vad man har tillgängligt att klä ut sig i.

Klä ut sig

Festivalen samlade 3.500 personer. På somrarna är det betydligt fler och naturligtvis kan man vinna priser.

– Det är befriande att klä ut sig till någon anan. Att för en stund vara någon man inte är, säger Alice Fernhede och får medhåll av kompisarna Carl, Alice och Sara.

– Närcon är öppet för alla åldrar och det gillar vi, tillägger Alice Toftling.

Japansk kultur är ett stort intresse i gruppen och Alice Toftling pluggar japanska på fritiden ofta ihop med Carl Holm.

Tova Florin hoppas en dag få jobba på zoo, men för dagen är hon bagare. Alla ska bjudas på pizza och det är Tova som har tagit på sig det kletiga jobbet att älta degen. På lovet har hon dessutom spelat boule, dansat hiphop, skjutit luftgevär och satt åtminstone en tia. Degen kletar på fingrarna och är riktigt besvärlig.

– Jag ger aldrig upp, skrattar Tova och till degen: Nu får du ge dig!

Det är mysigt på Kabyssen. Man hänger runt ett bord och pratar eller spelar något spel, väljer musik. I köket finns Gisela och Martina. Det börjar lukta gott från pizzan som snart är klar.

Kompisarna Angelica Berg, Tyra Liljegren och Maja Kämmelin har sovit över hos varandra och simmat på Moliden. Maja har dessutom tävlat i hoppning med ponny i Mölltorp, där de bor, och Angelica tog en tur till Arenabadet i Skövde och vattenrushkanan.

– Sportlovet har varit bra utan snö. Det borde vara sommar året runt, tycker Tyra.

I gröna rummet satt ett litet gäng som spelat bowling i Hjo. De hade dessutom deltagit i Närcon i Linköping. Det är en festival där man klär ut sig till någon känd karaktär, eller tar till vad man har tillgängligt att klä ut sig i.

Klä ut sig

Festivalen samlade 3.500 personer. På somrarna är det betydligt fler och naturligtvis kan man vinna priser.

– Det är befriande att klä ut sig till någon anan. Att för en stund vara någon man inte är, säger Alice Fernhede och får medhåll av kompisarna Carl, Alice och Sara.

– Närcon är öppet för alla åldrar och det gillar vi, tillägger Alice Toftling.

Japansk kultur är ett stort intresse i gruppen och Alice Toftling pluggar japanska på fritiden ofta ihop med Carl Holm.

Tova Florin hoppas en dag få jobba på zoo, men för dagen är hon bagare. Alla ska bjudas på pizza och det är Tova som har tagit på sig det kletiga jobbet att älta degen. På lovet har hon dessutom spelat boule, dansat hiphop, skjutit luftgevär och satt åtminstone en tia. Degen kletar på fingrarna och är riktigt besvärlig.

– Jag ger aldrig upp, skrattar Tova och till degen: Nu får du ge dig!

Det är mysigt på Kabyssen. Man hänger runt ett bord och pratar eller spelar något spel, väljer musik. I köket finns Gisela och Martina. Det börjar lukta gott från pizzan som snart är klar.

  • Erika Fredholm