25 feb 2016 17:11

25 feb 2016 17:11

Dags att anmäla sig till att plocka skräp

KOMMUNEN: Vi håller rent

Plocka upp skräpet. Nu anordnas skräpplockardagar för att få en renare kommun.

Det är Håll Sverige Rent som står bakom skräpplockardagarna som i år går under parollen Vi håller rent.

– Vi är anmälda som kommun och det är oftast skolklasser, förskoleklasser och föreningar som är med. De får material och klistermärken som Håll Sverige Rent håller med, säger Gunnar Englund på kommunens gata/park och tillägger:

– Det är bra att barnen lär sig att hålla rent och ha respekt för det. Men vem som vill får gärna hjälpa till och man kan ta en egen kasse och plocka lite där man ser att det är skräpigt. Det kan vara runt om kring hemma eller vid busshållplatsen Vi kan inte ha soptunnor över allt men vi vädjar till folk att antingen kasta skräpet i dem eller att ta med det hem.

Kommunen städar på de offentliga platserna i kommunen som torg och badplatser.

– Ser vi att det ligger i gatumiljön så plockar vi så klart upp det.

Sista anmälningsdagen är den 29 mars och materialet kommer i början av april.

– Det är bra att det städas innan gräset börjar växa.

Det är Håll Sverige Rent som står bakom skräpplockardagarna som i år går under parollen Vi håller rent.

– Vi är anmälda som kommun och det är oftast skolklasser, förskoleklasser och föreningar som är med. De får material och klistermärken som Håll Sverige Rent håller med, säger Gunnar Englund på kommunens gata/park och tillägger:

– Det är bra att barnen lär sig att hålla rent och ha respekt för det. Men vem som vill får gärna hjälpa till och man kan ta en egen kasse och plocka lite där man ser att det är skräpigt. Det kan vara runt om kring hemma eller vid busshållplatsen Vi kan inte ha soptunnor över allt men vi vädjar till folk att antingen kasta skräpet i dem eller att ta med det hem.

Kommunen städar på de offentliga platserna i kommunen som torg och badplatser.

– Ser vi att det ligger i gatumiljön så plockar vi så klart upp det.

Sista anmälningsdagen är den 29 mars och materialet kommer i början av april.

– Det är bra att det städas innan gräset börjar växa.

  • Anneli Malm