26 feb 2016 14:50

26 feb 2016 14:50

Världspremiär för I väntans tider

FÄSTNINGSTEATERN: Karlsborgs Teatersällskap

Första helgen i mars är det världspremiär för Karlsborgs teatersällskaps fars I väntans tider på Fästningsteatern.

Under veckan före premiären är det full fart hos teatersällskapet med att repetera och finslipa alla glada upptåg som farsen innehåller.

En nyskriven fars av Leif Johansson som även står bakom musiken och regin.

Uddar resenärer

Utan att avslöja några detaljer, så handlar det om i väntans tider, med bakgrund och kuliss i en väntsal på en järnvägsstation. En plats där alla väntar på ett försenat snabbtåg, mycket passande för järnvägsorten Karlsborg.

Det är verkligen ett stort antal udda resenärer på plats, som alla har det gemensamt att de lever i väntans tider. De kommer att fylla väntetiden med mängder av mer eller mindre galna upptåg i denna farsartade historia.

Med musik

Med i föreställningen finns också Kent Svenssons Big band med sex musikanter, som bjuder på en mängd goa låtar, där de också kommer att stötta skådespelarna när de bjuder på världsunika kupletter. Några inslag med ruskiga saker kommer publiken också att få ta del av under föreställningen, som kommer att omramas med rök och knallskott.

Två avdelningar

Farsen kommer att vara uppdelad i två avdelningar, med paus där förfriskningar säkert kommer som ett gott inslag. Det kan också vara bra att känna till att salongen inte är fullt tillgänglighetsanpassad.

– Men för den som gillar att finnas med på farsen I väntans tider, finns lösa ramper för rullstolar vid entrén till Fästningsteatern, så att ingen behöver känna sig utestängd, sade Mona Andersson, som också hälsar alla välkomna till världspremiären den 5 mars av en förhållandevis ganska tokig fars.

Under veckan före premiären är det full fart hos teatersällskapet med att repetera och finslipa alla glada upptåg som farsen innehåller.

En nyskriven fars av Leif Johansson som även står bakom musiken och regin.

Uddar resenärer

Utan att avslöja några detaljer, så handlar det om i väntans tider, med bakgrund och kuliss i en väntsal på en järnvägsstation. En plats där alla väntar på ett försenat snabbtåg, mycket passande för järnvägsorten Karlsborg.

Det är verkligen ett stort antal udda resenärer på plats, som alla har det gemensamt att de lever i väntans tider. De kommer att fylla väntetiden med mängder av mer eller mindre galna upptåg i denna farsartade historia.

Med musik

Med i föreställningen finns också Kent Svenssons Big band med sex musikanter, som bjuder på en mängd goa låtar, där de också kommer att stötta skådespelarna när de bjuder på världsunika kupletter. Några inslag med ruskiga saker kommer publiken också att få ta del av under föreställningen, som kommer att omramas med rök och knallskott.

Två avdelningar

Farsen kommer att vara uppdelad i två avdelningar, med paus där förfriskningar säkert kommer som ett gott inslag. Det kan också vara bra att känna till att salongen inte är fullt tillgänglighetsanpassad.

– Men för den som gillar att finnas med på farsen I väntans tider, finns lösa ramper för rullstolar vid entrén till Fästningsteatern, så att ingen behöver känna sig utestängd, sade Mona Andersson, som också hälsar alla välkomna till världspremiären den 5 mars av en förhållandevis ganska tokig fars.

  • Lennart Strömberg