27 feb 2016 18:29

27 feb 2016 18:29

Melodikrysset på biblioteket

KARLSBORGS BIBLIOTEK: Ny aktivitet

Att lyssna och lösa melodikrysset tillsammans, är en ny aktivitet under lördagarna på biblioteket.

Att ha en mötesplats är en tillgång för många, något som man på biblioteket i Karlsborg har tagit vara på, när man inbjuder till att lösa melodikrysset på lördagsförmiddagen. Melodikrysset är ett populärt radioprogram med gamla anor och det är inte utan att det är spännande, om man kan klara alla lodrätt och vågrätt. Har man sedan vänner omkring sig kan förutsättningarna vara betydligt bättre än om man lyssnar ensam.

Många melodikryss

– Jag har löst melodikryss under många år, sade Ruth Wahlgren, som var en av deltagarna vid bibliotekets melodikryss. På senare tid har det inte blivit av, så detta att få lösa det tillsammans med flera är en trevlig idé, sade hon. Kerstin Palm har inte heller löst melodikrysset på senare tid, men nu skall det bli av, varje lördagsmorgon på biblioteket. Bibliotekschefen Åsa Thernell som planerat aktiviteten, tyckte att lördagens kryss var nog så svårt och hon har plats för flera som kommer och hjälper till med lösningen, där fika och trevlig gemenskap ingår som en del av lördagsnöjet. Något som startar klockan tio och är slut klockan 11 med ett förhoppningsvis komplett melodikryss

Att ha en mötesplats är en tillgång för många, något som man på biblioteket i Karlsborg har tagit vara på, när man inbjuder till att lösa melodikrysset på lördagsförmiddagen. Melodikrysset är ett populärt radioprogram med gamla anor och det är inte utan att det är spännande, om man kan klara alla lodrätt och vågrätt. Har man sedan vänner omkring sig kan förutsättningarna vara betydligt bättre än om man lyssnar ensam.

Många melodikryss

– Jag har löst melodikryss under många år, sade Ruth Wahlgren, som var en av deltagarna vid bibliotekets melodikryss. På senare tid har det inte blivit av, så detta att få lösa det tillsammans med flera är en trevlig idé, sade hon. Kerstin Palm har inte heller löst melodikrysset på senare tid, men nu skall det bli av, varje lördagsmorgon på biblioteket. Bibliotekschefen Åsa Thernell som planerat aktiviteten, tyckte att lördagens kryss var nog så svårt och hon har plats för flera som kommer och hjälper till med lösningen, där fika och trevlig gemenskap ingår som en del av lördagsnöjet. Något som startar klockan tio och är slut klockan 11 med ett förhoppningsvis komplett melodikryss

  • Lennart Strömberg