29 feb 2016 06:00

29 feb 2016 06:00

Ungdoms-touren i bordtennis

MOLIDEN BORDTENNIS: Ungdomsbordtennis

Ungdoms-touren är en stor ungdomstävling i bordtennis för hela Västra Götalands distrikt, där den norra delen hade den sista deltävlingen på Moliden under lördagen.

– Att spela bordtennis är en rolig sysselsättning och få spela med i Ungdoms-touren är en upplevelse för många unga spelare, sade Ronny Ferm, som var en av ledarna under lördagens tävling. Inte mindre än 8 föreningar från Norra Skaraborg finns med och medverkar i 5 deltävlingar på olika platser, där den sista deltävlingen genomförs i Karlsborg. Inte mindre än 46 aktiva pingisspelare fanns med vi tävlingen på Moliden.

Spelglädje

Det spelades på många bord i hallen på Moliden och massor av bollar fanns i luften under dagen.– Huvudinriktningen under dagens tävling var att ha roligt under spelets gång, där tävlingsmomentet fanns med, men hade en underordnad betydelse, enligt Ronny. Att intressera unga för att spela bordtennis i de högre serierna är en av målsättningen och det gäller att börja tidigt för att bli en bra spelare sade han. En som gillade dagens bordtennisfest på Moliden var Hilma Källström från Karlsborgs bordtennisklubb, som med sina 6 år var dagens yngste deltagare. Att hon dessutom visade prov på en god forehand var festligt att se, liksom alla övriga glada pingis förmågor på Moliden denna dag.

Även om Ungdoms-touren var en rolig sysselsättning så fanns tävlingsmomentet med, där det spelades både semifinal och final under dagen. Det gav vinnarna äran, men alla deltagare fick fina priser för sina insatser.

– Att spela bordtennis är en rolig sysselsättning och få spela med i Ungdoms-touren är en upplevelse för många unga spelare, sade Ronny Ferm, som var en av ledarna under lördagens tävling. Inte mindre än 8 föreningar från Norra Skaraborg finns med och medverkar i 5 deltävlingar på olika platser, där den sista deltävlingen genomförs i Karlsborg. Inte mindre än 46 aktiva pingisspelare fanns med vi tävlingen på Moliden.

Spelglädje

Det spelades på många bord i hallen på Moliden och massor av bollar fanns i luften under dagen.– Huvudinriktningen under dagens tävling var att ha roligt under spelets gång, där tävlingsmomentet fanns med, men hade en underordnad betydelse, enligt Ronny. Att intressera unga för att spela bordtennis i de högre serierna är en av målsättningen och det gäller att börja tidigt för att bli en bra spelare sade han. En som gillade dagens bordtennisfest på Moliden var Hilma Källström från Karlsborgs bordtennisklubb, som med sina 6 år var dagens yngste deltagare. Att hon dessutom visade prov på en god forehand var festligt att se, liksom alla övriga glada pingis förmågor på Moliden denna dag.

Även om Ungdoms-touren var en rolig sysselsättning så fanns tävlingsmomentet med, där det spelades både semifinal och final under dagen. Det gav vinnarna äran, men alla deltagare fick fina priser för sina insatser.

  • Lennart Strömberg