01 mar 2016 12:18

01 mar 2016 12:18

Bjöd på härliga countrytoner

SVANVIK: Sång och musik

Musik och sång i countrystil bjöd Anita och Thomas Granath på i Svanviks missionshus.

Söndagskväll i Svanvik är en uppskattad mötesform som återkommer en gång i månaden och samlar en stor publik varje gång. Så var det också den sista söndagen i februari då Anita och Thomas Granath från Uddevalla gästade Svanvik.

Country av fint märke

Sången: Säg känner du det underbara namnet angav tonen denna kväll när missionshuset fylldes av sång efter Mats Kindboms välkomnande. Så kom Thomas och Anita med ett härligt countrysound i Tänk att få leva i hans kärlek varje dag och Roland Utbults sång Jag vaknar upp av sol och varma vindar.

Elvis Presley, denne legendariske countrysångare, hade fått ge melodier till ett antal fina country där Thomas hade fixat lite med texterna så att evangeliet om Jesus fick en fin framtoning. Att Elvis Presley också hade O store Gud på sin repertoar var en nyhet för många men när Thomas och Anita bjöd på den tillsammans med publiken, ja då kände alla igen soundet och takten.

Nya och välkända

Så blandades programmet med ett antal välkända och nya countrys, några tillsammans med publiken, medan Thomas roade publiken med roliga episoder och tankar om det verkligt goda i livet . Jesus du är allt för mej, var en verklig höjdpunkt i gospelform, när denna proffsiga sångarduo gästade Svanvik med sitt glada budskap.

Söndagskväll i Svanvik är en uppskattad mötesform som återkommer en gång i månaden och samlar en stor publik varje gång. Så var det också den sista söndagen i februari då Anita och Thomas Granath från Uddevalla gästade Svanvik.

Country av fint märke

Sången: Säg känner du det underbara namnet angav tonen denna kväll när missionshuset fylldes av sång efter Mats Kindboms välkomnande. Så kom Thomas och Anita med ett härligt countrysound i Tänk att få leva i hans kärlek varje dag och Roland Utbults sång Jag vaknar upp av sol och varma vindar.

Elvis Presley, denne legendariske countrysångare, hade fått ge melodier till ett antal fina country där Thomas hade fixat lite med texterna så att evangeliet om Jesus fick en fin framtoning. Att Elvis Presley också hade O store Gud på sin repertoar var en nyhet för många men när Thomas och Anita bjöd på den tillsammans med publiken, ja då kände alla igen soundet och takten.

Nya och välkända

Så blandades programmet med ett antal välkända och nya countrys, några tillsammans med publiken, medan Thomas roade publiken med roliga episoder och tankar om det verkligt goda i livet . Jesus du är allt för mej, var en verklig höjdpunkt i gospelform, när denna proffsiga sångarduo gästade Svanvik med sitt glada budskap.

  • Lennart Strömberg