02 mar 2016 16:39

02 mar 2016 16:40

Full fart under vintrig friluftsdag

TIVEDEN: Stenkällegården bjöd på snö

Forsviks friskola genomförde sin årliga sportdag vid Stenkällegårdens skidanläggning. Här lockade pulkarace och utförsåkning eleverna till stordåd i backarna.

Trots avsaknaden av snö i stora delar av Skaraborg bjöd Stenkällegården på välpistade, vita backar som utnyttjades flitigt av eleverna. Att sedan solen behagade lysa framåt dagen förhöjde stämningen och glädjen bland utövarna.

– Det är cirka 60 barn och nyanlända, i förskolan och klass ett och två, som är med här i dag. För många av de nyanlända eleverna är det första gången de prövar på vinterlekar som pulkarace och skidåkning i sin rätta miljö, berättade en av lärarna.

Pulkabacken lockade

Mest lockade pulkabacken där det var fullt ös hela dagen i den något isiga backen. Många kastade sig djärvt ut på bobbar och åkplattor men även byxbaken fick duga. De obligatoriskt hjälmklädda barnen tjöt av förtjusning trots vurpor och krockar men det var bara att ta nya tag. Även slalombackarna hade flitiga utövare där elever och medföljande förälder tampades om att komma först ner vilket ibland renderade i rejäla vurpor. Men det är snabbt upp och iväg igen som gäller.

Frampå dagen vankades det grillkorv vid värmande brasor.

Trots avsaknaden av snö i stora delar av Skaraborg bjöd Stenkällegården på välpistade, vita backar som utnyttjades flitigt av eleverna. Att sedan solen behagade lysa framåt dagen förhöjde stämningen och glädjen bland utövarna.

– Det är cirka 60 barn och nyanlända, i förskolan och klass ett och två, som är med här i dag. För många av de nyanlända eleverna är det första gången de prövar på vinterlekar som pulkarace och skidåkning i sin rätta miljö, berättade en av lärarna.

Pulkabacken lockade

Mest lockade pulkabacken där det var fullt ös hela dagen i den något isiga backen. Många kastade sig djärvt ut på bobbar och åkplattor men även byxbaken fick duga. De obligatoriskt hjälmklädda barnen tjöt av förtjusning trots vurpor och krockar men det var bara att ta nya tag. Även slalombackarna hade flitiga utövare där elever och medföljande förälder tampades om att komma först ner vilket ibland renderade i rejäla vurpor. Men det är snabbt upp och iväg igen som gäller.

Frampå dagen vankades det grillkorv vid värmande brasor.

  • Stig-H Brehag