07 mar 2016 06:00

07 mar 2016 06:00

Colling tar över klubban

POLITIK: Ny ordförande

Torbjörn Colling är Moderaternas nye ordförande i Karlsborg.

– Vi tycker att det känns bra att yngre kommer in och det är positivt med Torbjörns kännedom om vad som sker i regionen, säger gruppledaren Bo Waller (M).

Mer synliga

Torbjörn Colling har en del tankar framåt för att utveckla partiet.

– Vi behöver satsa på att bli mer synliga i Karlsborg och att rekrytera fler medlemmar. Det är viktigt att vara aktiv och lyssna in även i mellanvalsperioden, säger han och tillägger:

– Det är betydelsefullt att stötta den lokala näringen i kommunen och att träffa företag, handlare, pensionärsföreningar och skolan för att veta vad som händer lokalt. Prioriteringar nu är att Skola 2016 går framåt och att vi fortsätter med integrationsarbetet.

Torbjörn Colling jobbar som politisk sekreterare för Moderaterna i regionstyrelsen där han ansvarar för den externa kommunikationen för majoriteten GrönBlå Samverkan. Ett arbete som han pendlar till i Vänersborg. Han gick med i Moderaternas ungdomsförbund 1977 och har även jobbat för riksdagsledamoten Cecilia Widegren (M).

Från Hjo

Torbjörn är uppväxt i Hjo och flyttade till Karlsborg 2013. Han har hunnit med en hel del i sitt liv. Han är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Göteborg och har bland annat jobbat med PR och reklam. Han har även, tillsammans med sin bror, bakat småkakor under några år på HjoBagar´n som hans far ägde.

Dessutom har han bott i Spanien i fyra år där han var chefsredaktör för en svensk tidning som numera heter Amigos, vilken han fortfarande jobbar en del för vid sidan om.

– Vi tycker att det känns bra att yngre kommer in och det är positivt med Torbjörns kännedom om vad som sker i regionen, säger gruppledaren Bo Waller (M).

Mer synliga

Torbjörn Colling har en del tankar framåt för att utveckla partiet.

– Vi behöver satsa på att bli mer synliga i Karlsborg och att rekrytera fler medlemmar. Det är viktigt att vara aktiv och lyssna in även i mellanvalsperioden, säger han och tillägger:

– Det är betydelsefullt att stötta den lokala näringen i kommunen och att träffa företag, handlare, pensionärsföreningar och skolan för att veta vad som händer lokalt. Prioriteringar nu är att Skola 2016 går framåt och att vi fortsätter med integrationsarbetet.

Torbjörn Colling jobbar som politisk sekreterare för Moderaterna i regionstyrelsen där han ansvarar för den externa kommunikationen för majoriteten GrönBlå Samverkan. Ett arbete som han pendlar till i Vänersborg. Han gick med i Moderaternas ungdomsförbund 1977 och har även jobbat för riksdagsledamoten Cecilia Widegren (M).

Från Hjo

Torbjörn är uppväxt i Hjo och flyttade till Karlsborg 2013. Han har hunnit med en hel del i sitt liv. Han är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Göteborg och har bland annat jobbat med PR och reklam. Han har även, tillsammans med sin bror, bakat småkakor under några år på HjoBagar´n som hans far ägde.

Dessutom har han bott i Spanien i fyra år där han var chefsredaktör för en svensk tidning som numera heter Amigos, vilken han fortfarande jobbar en del för vid sidan om.

  • Anneli Malm