10 mar 2016 14:05

10 mar 2016 14:11

Misstänkts ha dödat sin man 2014

NYHETER: Kvinna begärs häktad för dråp

Den kvinna som häktades misstänkt för mord på sin man 2014, men försattes på fri fot en vecka senare, har nu återigen begärts häktad. Den här gången misstänkt för dråp.

En man i Karlsborgs kommun avled i november 2014 av svåra stickskador. Han var vid liv när ambulansen, som kvinnan larmat, kom till platsen, men han avled dagen efter på sjukhuset i Skövde. Hans fru anhölls först misstänkt för försök till dråp, men när mannen dog ändrades rubriceringen till mord. Det var också som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för det brottet som hon häktades några dagar senare.

Men efter en vecka försattes hon på fri fot. Skälet var, enligt dåvarande åklagaren i ärendet, att det som kommit fram i utredningen dittills inte räckte för att för att få det till misstänkt på sannolika skäl. Men misstanken kvarstod och utredningen fortsatte.

Och nu har den kommit så långt att kammaråklagare Ylva Lundgren anser att det når upp till misstanke på sannolika skäl. Kvinnan begärs nu häktad misstänkt för dråp.

En man i Karlsborgs kommun avled i november 2014 av svåra stickskador. Han var vid liv när ambulansen, som kvinnan larmat, kom till platsen, men han avled dagen efter på sjukhuset i Skövde. Hans fru anhölls först misstänkt för försök till dråp, men när mannen dog ändrades rubriceringen till mord. Det var också som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för det brottet som hon häktades några dagar senare.

Men efter en vecka försattes hon på fri fot. Skälet var, enligt dåvarande åklagaren i ärendet, att det som kommit fram i utredningen dittills inte räckte för att för att få det till misstänkt på sannolika skäl. Men misstanken kvarstod och utredningen fortsatte.

Och nu har den kommit så långt att kammaråklagare Ylva Lundgren anser att det når upp till misstanke på sannolika skäl. Kvinnan begärs nu häktad misstänkt för dråp.