11 mar 2016 17:26

11 mar 2016 17:26

Forsviks Café och Mat i ny regi

FORSVIK: Nya ägare

Jenny Larsson och Per Lagerroth heter de nya ägarna till Forsviks Café och Mat, som till vardags kallas Slusscafeét av Forsviksborna

Jenny och Per tillhör dessa som gillar Göta kanal och har tillbringat många lediga dagar vid kanalen och på de olika matställena som finns i anslutning till den. När så Forsviks Café och Mat blev till salu, då vaknade entreprenörsandan hos dem båda, för detta var ett tillfälle att skapa något nytt.

Rötter i Tibro och Vaberget

Jenny och Per har sina rötter i närområdet, så detta med Forsvik passade utmärkt. Jenny som har arbetat som undersköterska den senaste tiden har turistutbildning från Ålvdalen i botten med ett antal högskolepoäng. Detta kommer väl till pass när de är Officiell Partner i Göta kanal, något mycket speciellt. Per är entreprenör sedan tidigare i Hjo med lantbruk och skogsmaskin, men räknar med att hinna med och fixa en del i Forsvik, bland annat i den pågående nyrenoveringen av lokalerna i Forsvik.

Anställd kock

– En hel del nyheter kommer det att bli i Forsviks Café och Mat, sade Jenny, då vi bland annat anställt en kock för sommaren. Hon kommer att presentera en helt ny meny av restaurang karaktär, med bland annat närodlade råvaror. Vi behåller även café verksamheten där vi kommer att duka upp läckerheter, med bland annat grillad Ciabatta. Vi kommer även att kunna ta emot grupper på cirka 20 personer under våra normala öppettider, som är mycket generösa under maj, juni, juli och augusti med start på Valborgsmässoafton.

Forsvik är som bekant ett smultronställe under sommaren, något som nu även Jenny och Per satsar på framöver.

Jenny och Per tillhör dessa som gillar Göta kanal och har tillbringat många lediga dagar vid kanalen och på de olika matställena som finns i anslutning till den. När så Forsviks Café och Mat blev till salu, då vaknade entreprenörsandan hos dem båda, för detta var ett tillfälle att skapa något nytt.

Rötter i Tibro och Vaberget

Jenny och Per har sina rötter i närområdet, så detta med Forsvik passade utmärkt. Jenny som har arbetat som undersköterska den senaste tiden har turistutbildning från Ålvdalen i botten med ett antal högskolepoäng. Detta kommer väl till pass när de är Officiell Partner i Göta kanal, något mycket speciellt. Per är entreprenör sedan tidigare i Hjo med lantbruk och skogsmaskin, men räknar med att hinna med och fixa en del i Forsvik, bland annat i den pågående nyrenoveringen av lokalerna i Forsvik.

Anställd kock

– En hel del nyheter kommer det att bli i Forsviks Café och Mat, sade Jenny, då vi bland annat anställt en kock för sommaren. Hon kommer att presentera en helt ny meny av restaurang karaktär, med bland annat närodlade råvaror. Vi behåller även café verksamheten där vi kommer att duka upp läckerheter, med bland annat grillad Ciabatta. Vi kommer även att kunna ta emot grupper på cirka 20 personer under våra normala öppettider, som är mycket generösa under maj, juni, juli och augusti med start på Valborgsmässoafton.

Forsvik är som bekant ett smultronställe under sommaren, något som nu även Jenny och Per satsar på framöver.

  • Lennart Strömberg