03 apr 2016 17:19

03 apr 2016 17:19

Samlingspunkt för flera

KARLSBORG: På biblioteket

Det kan ha sina fördelar att tillsammans med andra lösa Melodikrysset som traditionsenligt sänds i radions P4 Skaraborg på lördag förmiddag. Men på biblioteket finns många olika aktiviteter.

Många gånger sitter man där och kan det mesta, men inte allt. I en grupp finns fler kunskaper och olika intressen. På biblioteket i Karlsborg har man tagit fasta på detta och bjuder alla intresserade att komma och lösa melodikrysset ihop med andra en lördag varje månad.

Naturlig punkt

– Biblioteket är ju en naturlig social samlingspunkt, säger Helena Johansson, som till vardags är biblioteksassistent vid biblioteket i Undenäs. Denna lördag tjänstgör hon i Karlsborg.

– Jag har det bästa jobb man kan ha. Ibland måste jag nypa mig i armen för att inse att det är min verklighet. Man möter så många olika människor och alla har en egen historia, som de ofta delar med sig av. Jag har haft det här jobbet i tre och ett halvt år och det är så roligt, strålar Helena Johansson.

I Melodikryssets paus bjuder hon på hembakat och nybryggt kaffe, som de krysslösande damerna med förtjusning tackar ja till innan de tar itu med andra halvlek. De lyckades lösa hela krysset.

Släktforskar

I en annan del av biblan sitter Roger Agartsson och hjälper Felix Kihlström med släktforskning. Tjugoårige Felix har sysslat med släktforskning sedan ett tag tillbaka. En och annan överraskning har han påträffat när han följt fädrens spår bakåt i tiden.

– Släktforskning är väldigt intressant, tycker Felix.

På andra håll i biblioteket sitter en grupp och bläddrar i nyutkomna böcker, några läser tidningar och ett par lär av Helena Johansson hur man själv lånar böcker och filmer samt lämnar tillbaka via besökarens dator.

Många gånger sitter man där och kan det mesta, men inte allt. I en grupp finns fler kunskaper och olika intressen. På biblioteket i Karlsborg har man tagit fasta på detta och bjuder alla intresserade att komma och lösa melodikrysset ihop med andra en lördag varje månad.

Naturlig punkt

– Biblioteket är ju en naturlig social samlingspunkt, säger Helena Johansson, som till vardags är biblioteksassistent vid biblioteket i Undenäs. Denna lördag tjänstgör hon i Karlsborg.

– Jag har det bästa jobb man kan ha. Ibland måste jag nypa mig i armen för att inse att det är min verklighet. Man möter så många olika människor och alla har en egen historia, som de ofta delar med sig av. Jag har haft det här jobbet i tre och ett halvt år och det är så roligt, strålar Helena Johansson.

I Melodikryssets paus bjuder hon på hembakat och nybryggt kaffe, som de krysslösande damerna med förtjusning tackar ja till innan de tar itu med andra halvlek. De lyckades lösa hela krysset.

Släktforskar

I en annan del av biblan sitter Roger Agartsson och hjälper Felix Kihlström med släktforskning. Tjugoårige Felix har sysslat med släktforskning sedan ett tag tillbaka. En och annan överraskning har han påträffat när han följt fädrens spår bakåt i tiden.

– Släktforskning är väldigt intressant, tycker Felix.

På andra håll i biblioteket sitter en grupp och bläddrar i nyutkomna böcker, några läser tidningar och ett par lär av Helena Johansson hur man själv lånar böcker och filmer samt lämnar tillbaka via besökarens dator.

  • Erika Fredholm