10 apr 2016 19:41

10 apr 2016 19:41

Loppis i strålande väder

KARLSBORG: Loppmarknad i Hanken lockade de som ville fynda

Inför denna strålande vårsöndag hade många städat på vindar, i förråd, skåp och garage samt bokat plats på loppmarknaden i Hanken. Det var sjutton bord.

På uppfarten var det redan flera stånd med diverse saker som någon kanske söker. En gammal manuell drillborr, metspön, en fantastiskt fin modell av en segelbåt. Barnkläder fanns det gott om, även skor och stövlar till barn. Fina bilar att leka med och byggleksaker.

När Peter Dahlqvist på slaget klockan ett slog upp dörren till bygdegården väntade redan många hugade spekulanter utanför och det blev lite trängsel på trappan.

– Det är aktivitetsgruppen inom hembygdsföreningen som arrangerar, berättar Peter. Nytt för i år är ett lotteri dit kommunens företag skänkt vinsterna.

– Behållningen av loppmarknaden går till barnen, säger Peter vidare. Vi har haft halloweendisco och tipspromenader. Vi satsar på barnen, det är uppskattat. I en del aktiviteter deltar även vuxna.

Malin Dahl och Jenny Garhamn har hand om fikat. Det finns kaffe och röd saft samt hembakta goda tillbehör att sätta tänderna i. En pappa bär ut saft och bullar till borden ute i solen och familjen njuter i fulla drag med fågelkvitter i bakgrunden.

En dam säljer en båt. Allt som hon inte kan ta med sig har hon tagit fotografier på.

En flicka har vuxit ifrån sina kramdjur, filmer och böcker. Här fanns också ett möblerat dockskåp, sagoböcker att läsa spännande berättelser ur, spel, porslin, serietidningar, film och musik. Loppisar är också sociala tillställningar och det var mycket surr och igenkännande leende.

På uppfarten var det redan flera stånd med diverse saker som någon kanske söker. En gammal manuell drillborr, metspön, en fantastiskt fin modell av en segelbåt. Barnkläder fanns det gott om, även skor och stövlar till barn. Fina bilar att leka med och byggleksaker.

När Peter Dahlqvist på slaget klockan ett slog upp dörren till bygdegården väntade redan många hugade spekulanter utanför och det blev lite trängsel på trappan.

– Det är aktivitetsgruppen inom hembygdsföreningen som arrangerar, berättar Peter. Nytt för i år är ett lotteri dit kommunens företag skänkt vinsterna.

– Behållningen av loppmarknaden går till barnen, säger Peter vidare. Vi har haft halloweendisco och tipspromenader. Vi satsar på barnen, det är uppskattat. I en del aktiviteter deltar även vuxna.

Malin Dahl och Jenny Garhamn har hand om fikat. Det finns kaffe och röd saft samt hembakta goda tillbehör att sätta tänderna i. En pappa bär ut saft och bullar till borden ute i solen och familjen njuter i fulla drag med fågelkvitter i bakgrunden.

En dam säljer en båt. Allt som hon inte kan ta med sig har hon tagit fotografier på.

En flicka har vuxit ifrån sina kramdjur, filmer och böcker. Här fanns också ett möblerat dockskåp, sagoböcker att läsa spännande berättelser ur, spel, porslin, serietidningar, film och musik. Loppisar är också sociala tillställningar och det var mycket surr och igenkännande leende.

  • Erika Fredholm