18 apr 2016 15:42

18 apr 2016 15:42

Lantbrukare premieras

UTMÄRKELSE: Grodden-stipendium

Sofia och Gustav Kämpe från Torpet Lantbruk har tilldelats Lantmännens Grodden-stipendium.

Motiveringen lyder: Gustav och Sofia Kämpe tror på långsiktig svensk mjölkproduktion. Därför bygger de ny ladugård som skapar förutsättning till bra arbetsmiljö både för sig själva och för sin personal.

Syftet med stipendiet är att uppmärksamma framstående lantbruksföretagare och de som nomineras och väljs ut leder utvecklingen inom näringen. Stipendiet består bland annat av att delta vid ett seminarium i samband med föreningsstämman. Där får stipendiaterna inspiration, träffa vd och ordförande samt utbyta erfarenheter med varandra.

Paret Kämpe driver generationsskiftesgården Torpet Brevik. De har 200 mjölkkor och de brukar 200 hektar mark. Företaget har åtta personer anställda på hel- och deltid.

Motiveringen lyder: Gustav och Sofia Kämpe tror på långsiktig svensk mjölkproduktion. Därför bygger de ny ladugård som skapar förutsättning till bra arbetsmiljö både för sig själva och för sin personal.

Syftet med stipendiet är att uppmärksamma framstående lantbruksföretagare och de som nomineras och väljs ut leder utvecklingen inom näringen. Stipendiet består bland annat av att delta vid ett seminarium i samband med föreningsstämman. Där får stipendiaterna inspiration, träffa vd och ordförande samt utbyta erfarenheter med varandra.

Paret Kämpe driver generationsskiftesgården Torpet Brevik. De har 200 mjölkkor och de brukar 200 hektar mark. Företaget har åtta personer anställda på hel- och deltid.