27 apr 2016 11:27

27 apr 2016 11:50

Fängelse för narkotikabrott

KARLSBORG: Fyra dömda till fängelse

Åklagaren hade yrkat på tio års fängelse för tre av männen i Undenäshärvan. Men Skaraborgs tingsrätt utdömde betydligt kortare fängelsestraff – mellan 3,5 år till 4,5 år. Ytterligare en inblandad döms till fängelse i 5 månader – övriga åtalade till skyddstillsyn.

De sju männen hade åtalats för att de tillsammans, i olika konstellationer och i olika perioder från 2007 till 2012, har bedrivit omfattande framställning av minst 230 kilo cannabis i industrilokalen i Undenäs.

– Tre av dem har varit med hela tiden, och har därmed haft en huvudroll. Men alla sju har haft olika roller, sade kammaråklagare Jenny Karlsson till SLA under den fem dagar långa rättegången i Skaraborgs tingsrätt mot männen.

När rättegången avslutade yrkade hon på tio års fängelse för de tre männen.

men när domen kom på onsdagen stod det klart att tingsrätten har gjort en annan bedömning. En av dem döms till fängelse i 3 år och 6 månader, en annan till 4 år och den tredje till fängelse i 4 år och 6 månader.

Ytterligare en inblandade döms till fängelse i 5 månader och övriga åtalade till skyddstillsyn.

Männen kan ha tjänat minst tio miljoner kronor. Men pengarna är spårlöst borta – polisen har endast kunnat beslagta 55 000 kronor i kontanter.

Det var i november som polisen slog till mot industrifastigheten som visade sig innehålla en cannabisproduktion av stora mått.

Vid tillslaget i november togs de tre män som befann sig där och senare har ytterligare fyra män kunnat knytas till ärendet. Männen är mellan 30 och 35 år gamla och fleratlet av dem är hemmahörande i Småland.

De sju männen hade åtalats för att de tillsammans, i olika konstellationer och i olika perioder från 2007 till 2012, har bedrivit omfattande framställning av minst 230 kilo cannabis i industrilokalen i Undenäs.

– Tre av dem har varit med hela tiden, och har därmed haft en huvudroll. Men alla sju har haft olika roller, sade kammaråklagare Jenny Karlsson till SLA under den fem dagar långa rättegången i Skaraborgs tingsrätt mot männen.

När rättegången avslutade yrkade hon på tio års fängelse för de tre männen.

men när domen kom på onsdagen stod det klart att tingsrätten har gjort en annan bedömning. En av dem döms till fängelse i 3 år och 6 månader, en annan till 4 år och den tredje till fängelse i 4 år och 6 månader.

Ytterligare en inblandade döms till fängelse i 5 månader och övriga åtalade till skyddstillsyn.

Männen kan ha tjänat minst tio miljoner kronor. Men pengarna är spårlöst borta – polisen har endast kunnat beslagta 55 000 kronor i kontanter.

Det var i november som polisen slog till mot industrifastigheten som visade sig innehålla en cannabisproduktion av stora mått.

Vid tillslaget i november togs de tre män som befann sig där och senare har ytterligare fyra män kunnat knytas till ärendet. Männen är mellan 30 och 35 år gamla och fleratlet av dem är hemmahörande i Småland.