02 maj 2016 06:00

02 maj 2016 06:00

Första Maj i Karlsborg

RÖDESUND: Första maj i Karlsborg

Socialdemokraterna inbjöd till årets första majfirande vid Rödesund tillsammans med LO-facken, S-Kvinnor och ABF.

Nytt för i år var att firandet var lokaliserat till Kanalscenen vid Rödesund, och förutom de traditionella första Maj talen innehöll dagen tipspromenad, ansiktsmålning för barnen och naturligtvis musik och sång med Isak Hallén. Efter välkomnande och öppningstal av Else-Marie Samuelsson, gav sig alla ut på en tipsrunda i det sköna vårvädret och Innan dagens huvudtalare Peter Lindroth talade fanns det tid för både ansiktsmålning och fika.

En attraktiv kommun

Peter Lindrot pekade på många saker som var utmaningar för en liten kommun som Karlsborg, där han hade förmånen att vara kommunalråd.

– Urbanisering, regionalisering är stora frågor, där det finns många utmaningar i dag, sade Peter, som också pekade på nyttan av digitalisering för alla. Bostäder till alla är en annan fråga där kommunen för närvarnade har många projekt på gång, och flera väntar, sade han, liksom arbetet med att skapa en ny skollokal, där besluten skall vara klara 2018. – Flyktingmottagandet är just nu under kontroll med hjälp av frivilligorganisationerna, sade Peter, som hade många övriga önskningar om en attraktiv kommun, tillsammans med övriga partier.

Nytt för i år var att firandet var lokaliserat till Kanalscenen vid Rödesund, och förutom de traditionella första Maj talen innehöll dagen tipspromenad, ansiktsmålning för barnen och naturligtvis musik och sång med Isak Hallén. Efter välkomnande och öppningstal av Else-Marie Samuelsson, gav sig alla ut på en tipsrunda i det sköna vårvädret och Innan dagens huvudtalare Peter Lindroth talade fanns det tid för både ansiktsmålning och fika.

En attraktiv kommun

Peter Lindrot pekade på många saker som var utmaningar för en liten kommun som Karlsborg, där han hade förmånen att vara kommunalråd.

– Urbanisering, regionalisering är stora frågor, där det finns många utmaningar i dag, sade Peter, som också pekade på nyttan av digitalisering för alla. Bostäder till alla är en annan fråga där kommunen för närvarnade har många projekt på gång, och flera väntar, sade han, liksom arbetet med att skapa en ny skollokal, där besluten skall vara klara 2018. – Flyktingmottagandet är just nu under kontroll med hjälp av frivilligorganisationerna, sade Peter, som hade många övriga önskningar om en attraktiv kommun, tillsammans med övriga partier.

  • Lennart Strömberg