05 maj 2016 20:15

05 maj 2016 20:16

Viken runt för 49:e gången

KARLSBORG: Brödratrio från Mölltorp deltog i Viken runt

Cykeltävlingen Viken runt passerade under Kristi himmelsfärds dag kontrollen vid Brosundet för 49:e gången. Dryga tusentalet cyklister passade här på att fylla depåerna i ett perfekt cykelväder inför fortsatt färd mot målet.

Cykeltävlingen Viken runt är ca 7 mil långt med start och mål i Töreboda. Förutom kontrollen vid Brosundet är det även möjligt att få service vid Lagerfors. Strax efter klockan åtta anlände de första cyklisterna till Brosundet även om några gamla storfräsare med Veikko Hukka från Undenäs hade passerat strax innan utan att besöka kontrollen. Veikko har kört alla 49 Viken runt.

– Det är många som inte stannar till för att tjäna tid, sade kontrollchef Britt-Marie Johansson från Töreboda. I sinom tid blev det ändå fullt upp att göra då kön av törstande cyklister blev allt längre.

Även en brödratrio från Mölltorp stannade till vid kontrollen där Alexander Karlsson med tre lopp i benen hade utmanat sina två bröder på ett cykelrace runt Viken. Utöver färgglada motionsracers, mountainbikes och en och annan växelfri cykel som i strid ström anlände till kontrollen vid Brosundet sågs även Fägre motorklubbs 4-hjuliga skapelse med en besättning på tio man. Enligt fordonets kapten Niklas Gustavsson väger ekipaget med besättning ca 1 ton.

På reparationsfronten vid kontrollen var det ganska lugnt även om det förekom någon enstaka punktering.

– Annat var det förr, informerade Uno Andersson som skött servicen under 20 år. Då kunde det vara ett 40-tal punkteringar mot nu nästan inga.

– Vi kommer att gå i konkurs, utropade servisman Andersson med glimten i ögat.

Cykeltävlingen Viken runt är ca 7 mil långt med start och mål i Töreboda. Förutom kontrollen vid Brosundet är det även möjligt att få service vid Lagerfors. Strax efter klockan åtta anlände de första cyklisterna till Brosundet även om några gamla storfräsare med Veikko Hukka från Undenäs hade passerat strax innan utan att besöka kontrollen. Veikko har kört alla 49 Viken runt.

– Det är många som inte stannar till för att tjäna tid, sade kontrollchef Britt-Marie Johansson från Töreboda. I sinom tid blev det ändå fullt upp att göra då kön av törstande cyklister blev allt längre.

Även en brödratrio från Mölltorp stannade till vid kontrollen där Alexander Karlsson med tre lopp i benen hade utmanat sina två bröder på ett cykelrace runt Viken. Utöver färgglada motionsracers, mountainbikes och en och annan växelfri cykel som i strid ström anlände till kontrollen vid Brosundet sågs även Fägre motorklubbs 4-hjuliga skapelse med en besättning på tio man. Enligt fordonets kapten Niklas Gustavsson väger ekipaget med besättning ca 1 ton.

På reparationsfronten vid kontrollen var det ganska lugnt även om det förekom någon enstaka punktering.

– Annat var det förr, informerade Uno Andersson som skött servicen under 20 år. Då kunde det vara ett 40-tal punkteringar mot nu nästan inga.

– Vi kommer att gå i konkurs, utropade servisman Andersson med glimten i ögat.

  • Stig-H Brehag