08 maj 2016 22:18

09 maj 2016 11:23

Varmt och soligt på Guldfest

KARLSBORG: Varm och solig glänsande Guldfest

Lördagen bjöd på ett riktigt kalasväder, som passade perfekt för att locka ut folk. Det var Guldfest i Karlsborg och butikerna hade långöppet med tillhörande extraerbjudanden.

Även på biblioteket passade man på att delta i Guldfesten. I glänsande guldhattar hälsade personalen välkommen och dagen till ära var en trollkarl, unge Adin Barlov, assisterad av sin tioåriga syster Merissa på plats. Magic of cirque kallar de sin föreställning med en magisk bok, som röd tråd programmet igenom. Adin visade sig också vara en duktig jonglör.

Butikerna runt om i byn hade långöppet med många fina erbjudanden. Vid Idas brygga hade man anordnat en egen liten marknad och där fanns ost, jordgubbar, grönsaker och en hel del annat smått och gott.

Guld i olika former

På Rödesunds torg var det också liv och rörelse. Ett uppdukat bord bjöd besökarna på smaker från olika länder och kulturer. Guldjakt i mindre format lockade de yngsta liksom Elin Quicks hästar, som stod till tjänst för de som hade lust att ta en kortare ridtur. Sjöräddningssällskapet var också på plats med några av sina mannar, allt i ett försök att locka fler till besättningen.

Guldvaskning var en annat inslag. Guldkornen var kanske inte så många, men spännande ändå. En riktigt lyckad Guldfest blev det, det var alla överens om.

Även på biblioteket passade man på att delta i Guldfesten. I glänsande guldhattar hälsade personalen välkommen och dagen till ära var en trollkarl, unge Adin Barlov, assisterad av sin tioåriga syster Merissa på plats. Magic of cirque kallar de sin föreställning med en magisk bok, som röd tråd programmet igenom. Adin visade sig också vara en duktig jonglör.

Butikerna runt om i byn hade långöppet med många fina erbjudanden. Vid Idas brygga hade man anordnat en egen liten marknad och där fanns ost, jordgubbar, grönsaker och en hel del annat smått och gott.

Guld i olika former

På Rödesunds torg var det också liv och rörelse. Ett uppdukat bord bjöd besökarna på smaker från olika länder och kulturer. Guldjakt i mindre format lockade de yngsta liksom Elin Quicks hästar, som stod till tjänst för de som hade lust att ta en kortare ridtur. Sjöräddningssällskapet var också på plats med några av sina mannar, allt i ett försök att locka fler till besättningen.

Guldvaskning var en annat inslag. Guldkornen var kanske inte så många, men spännande ändå. En riktigt lyckad Guldfest blev det, det var alla överens om.

  • Inger Andersson Hultin