10 maj 2016 16:56

10 maj 2016 16:56

Fritids firade sin egen dag

STRANDSKOLAN: Fest med aktiviteter

Bollkastning, samarbetsövningar och ansiktsmålning. Det var full fart när Strandskolan firade fritidshemmens dag

I år firar fritidshemmens dag 30 år och det kunde inte firas i ett bättre väder.

Dagen inleddes med ett sambatåg till matsalen där det grillades hamburgare. De äldre eleverna bjöd sedan på en sång och pedagogerna spelade en pjäs om vänskap och att reda ut konflikter. En pjäs där eleverna fick hjälpa till att lösa konflikten och ge pjäsen ett bättre slut.

Många stationer

I strålande sol fick eleverna sedan prova på olika aktiviteter som spika i en spik, kasta bollar och cykla på en slalombana bland mycket annat. Alla barn fick även skriva sitt namn på en träbit och sedan spika upp den på en tavla som blir ett minne över dagen. Men det som kanske var mest uppskattat av allt var att få en ansiktsmålning, i alla fall av den långa kön att döma.

Se fler bilder på sla.se

I år firar fritidshemmens dag 30 år och det kunde inte firas i ett bättre väder.

Dagen inleddes med ett sambatåg till matsalen där det grillades hamburgare. De äldre eleverna bjöd sedan på en sång och pedagogerna spelade en pjäs om vänskap och att reda ut konflikter. En pjäs där eleverna fick hjälpa till att lösa konflikten och ge pjäsen ett bättre slut.

Många stationer

I strålande sol fick eleverna sedan prova på olika aktiviteter som spika i en spik, kasta bollar och cykla på en slalombana bland mycket annat. Alla barn fick även skriva sitt namn på en träbit och sedan spika upp den på en tavla som blir ett minne över dagen. Men det som kanske var mest uppskattat av allt var att få en ansiktsmålning, i alla fall av den långa kön att döma.

Se fler bilder på sla.se

  • Anneli Malm