16 maj 2016 16:46

16 maj 2016 16:46

Åtalas för knivstick som ledde till mans död

ÅTAL: Kvinna förnekar brott

En kvinna åtalas nu misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död. Kvinnan misstänks för att ha stuckit sin man med kniv, mannen förblödde av skadorna. Kvinnan förnekar brott.

I november 2014 avled en man i Karlsborgs kommun av svåra stickskador. Han var vid liv när ambulansen, som hans fru larmat, kom till platsen, men han avled dagen efter på sjukhuset i Skövde. Kvinnan anhölls först misstänkt för försök till dråp, men när mannen dog ändrades rubriceringen till mord. Det var också som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för det brottet som hon häktades några dagar senare.

Men det som därefter kom fram i polisutredningen räckte inte för att få upp misstanken till sannolika skäl, den starkare misstankegraden, och kvinnan försattes efter en vecka på fri fot.

Men dåvarande åklagaren i ärendet, sade då till SLA att utredningen fortsatte och att misstankarna mot kvinnan kvarstod.

Utredningen har tagit tid och i mars i år hade utredningen kommit så långt att den nuvarande åklagaren, kammaråklagare Ylva Lundgren, ansåg att det räckte för att begära kvinnan häktad återigen. Framför allt var skälet till det att det kommit nya uppgifter från rättsläkaren.

Men när häktningsförhandlingen hölls i Skaraborgs tingsrätt beslutade domstolen att försätta henne på fri fot.

Nu åtalas kvinnan misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död. Åklagaren anser att kvinnan har misshandlat mannen genom att sticka eller hugga en kniv i hans ben och arm. Mannen förblödde och dog.

Kvinnan förnekar brotten.

Hon åtalas också misstänkt för att tillsammans med en annan kvinna har misshandlat en tredje kvinna grovt. detta ska ha skett i en kommun i Skaraborgs i juni 2014.. Kvinnorna har enligt åklagaren sparkat, slagit och hoppat på kvinnan.

I november 2014 avled en man i Karlsborgs kommun av svåra stickskador. Han var vid liv när ambulansen, som hans fru larmat, kom till platsen, men han avled dagen efter på sjukhuset i Skövde. Kvinnan anhölls först misstänkt för försök till dråp, men när mannen dog ändrades rubriceringen till mord. Det var också som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för det brottet som hon häktades några dagar senare.

Men det som därefter kom fram i polisutredningen räckte inte för att få upp misstanken till sannolika skäl, den starkare misstankegraden, och kvinnan försattes efter en vecka på fri fot.

Men dåvarande åklagaren i ärendet, sade då till SLA att utredningen fortsatte och att misstankarna mot kvinnan kvarstod.

Utredningen har tagit tid och i mars i år hade utredningen kommit så långt att den nuvarande åklagaren, kammaråklagare Ylva Lundgren, ansåg att det räckte för att begära kvinnan häktad återigen. Framför allt var skälet till det att det kommit nya uppgifter från rättsläkaren.

Men när häktningsförhandlingen hölls i Skaraborgs tingsrätt beslutade domstolen att försätta henne på fri fot.

Nu åtalas kvinnan misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död. Åklagaren anser att kvinnan har misshandlat mannen genom att sticka eller hugga en kniv i hans ben och arm. Mannen förblödde och dog.

Kvinnan förnekar brotten.

Hon åtalas också misstänkt för att tillsammans med en annan kvinna har misshandlat en tredje kvinna grovt. detta ska ha skett i en kommun i Skaraborgs i juni 2014.. Kvinnorna har enligt åklagaren sparkat, slagit och hoppat på kvinnan.