16 maj 2016 06:00

16 maj 2016 06:00

Jörnmark visade bilder

FORSVIKS BRUK: Sommarsäsongen invigd

Jan Jörnmarks invigningstal på vernissagen var generöst tilltaget och fyllt med anekdoter och målande beskrivningar om vad som hände under fotograferingarna. Detroit, Stockholm, Berlin fanns representerat. Publiken var involverad och fick svar på sina frågor

Jonas Löfgren från Skövde är en av 70 000 följare på Jan Jörnmarks hemsida, som enligt undersökningar mest besöks av universitetsstuderande män i 20-årsåldern och medelålders män.

Intressant presentation

Jan Jörnmark presenterade var och en av sina hängda bilder med intressanta fakta och anekdoter.

– Jag har alltid trott på det liberala. På marknadsekonomin, men har blivit agnostiker då jag erfarit den enormt destruktiva kraft som girigheten har. När man kommer ut åt höger eller vänster är lösningarna enkla, men sanningen är att det finns inga enkla svar, säger Jörnmark.

Plus tre grader

Camilla Alexandersson, enhetschef på Forsviks Bruk, ett industriminne under Västarvets ansvar, har med sin stab haft bråda dagar för att få allt klart till säsongens öppnande. Smedjan var igång, utställningar i många av byggnaderna fascinerade besökarna, som dock inte var många denna kyliga, regniga dag.

Nytt för i år

I sommar bjuder man åter på Barnens Forsvik. Hela bruket kommer att vara öppet fram till den 16 september med gratis guidade turer lördagar och söndagar, vilket är nytt för i år. Konserter och teater, bilutställningar och marknader, Forsviksdagarna och mycket annat står på det digra programmet.

Utställningar

– Tillgängligheten har ökats betydligt för att alla ska kunna uppleva Forsviks bruk. Fler toaletter, skötbord och guidade vandringar är några av de nya sakerna och det är gratis inträde. Utställningen Övergivna platser - Avgrunden pågår hela sommaren liksom Folkuniversitetets hantverksutställning och försäljning, berättar entusiastiska Camilla Alexandersson.

Jonas Löfgren från Skövde är en av 70 000 följare på Jan Jörnmarks hemsida, som enligt undersökningar mest besöks av universitetsstuderande män i 20-årsåldern och medelålders män.

Intressant presentation

Jan Jörnmark presenterade var och en av sina hängda bilder med intressanta fakta och anekdoter.

– Jag har alltid trott på det liberala. På marknadsekonomin, men har blivit agnostiker då jag erfarit den enormt destruktiva kraft som girigheten har. När man kommer ut åt höger eller vänster är lösningarna enkla, men sanningen är att det finns inga enkla svar, säger Jörnmark.

Plus tre grader

Camilla Alexandersson, enhetschef på Forsviks Bruk, ett industriminne under Västarvets ansvar, har med sin stab haft bråda dagar för att få allt klart till säsongens öppnande. Smedjan var igång, utställningar i många av byggnaderna fascinerade besökarna, som dock inte var många denna kyliga, regniga dag.

Nytt för i år

I sommar bjuder man åter på Barnens Forsvik. Hela bruket kommer att vara öppet fram till den 16 september med gratis guidade turer lördagar och söndagar, vilket är nytt för i år. Konserter och teater, bilutställningar och marknader, Forsviksdagarna och mycket annat står på det digra programmet.

Utställningar

– Tillgängligheten har ökats betydligt för att alla ska kunna uppleva Forsviks bruk. Fler toaletter, skötbord och guidade vandringar är några av de nya sakerna och det är gratis inträde. Utställningen Övergivna platser - Avgrunden pågår hela sommaren liksom Folkuniversitetets hantverksutställning och försäljning, berättar entusiastiska Camilla Alexandersson.

  • Erika Fredholm