16 maj 2016 10:26

16 maj 2016 10:26

Mölltorpsloppet

MÖLLTORPSLOPPET: Festligt och svettigt

Under söndagen var det Mölltorpsloppet som gällde i Mölltorp, med massor av löpare av alla kategorier på de olika banorna.

Mölltorps samhälle var fyllt av löpare, det fanns inte mindre än sju olika banor att välja mellan för löpare och gångare i årets upplaga av Mölltorpsloppet. Mölltorp/Breviks AIF hade även i år lyckats samla över 100 deltagare till de olika banorna.

Barn, Ungdom och vuxna.

Det var även detta år något av familjefest över Mölltorpsloppet, där barnen och ungdomarna var i majoritet, men det saknades inte elitlöpare till de 5 och 10 kilometer långa slingorna .

– Vi har sprungit banan som var 1.4 kilometer lång, berättade Agnes Saga och Lova, som satt och vilade efter målgången. Det var jättekul och inte är vi trötta alls, för vi gillar att springa, sade de, som nu även fått medalj och korv med bröd som belöning för sin insats. Ganska trötta blev dock elitlöparna efter 5 eller 10 kilometer, men det är ju så det skall vara och även de gillade de samhällsorienterade banorna och medaljen efter loppet satt inte illa. Man kunde också ta stavarna med för en stavgång utmed en av slingorna, eller barnvagnarna som några av mammorna med bebisarna visade prov på vid barnslingan som gällde för barn från 0 till 6 år.

En trevlig familjefest i ganska hyggligt väder.

Mölltorps samhälle var fyllt av löpare, det fanns inte mindre än sju olika banor att välja mellan för löpare och gångare i årets upplaga av Mölltorpsloppet. Mölltorp/Breviks AIF hade även i år lyckats samla över 100 deltagare till de olika banorna.

Barn, Ungdom och vuxna.

Det var även detta år något av familjefest över Mölltorpsloppet, där barnen och ungdomarna var i majoritet, men det saknades inte elitlöpare till de 5 och 10 kilometer långa slingorna .

– Vi har sprungit banan som var 1.4 kilometer lång, berättade Agnes Saga och Lova, som satt och vilade efter målgången. Det var jättekul och inte är vi trötta alls, för vi gillar att springa, sade de, som nu även fått medalj och korv med bröd som belöning för sin insats. Ganska trötta blev dock elitlöparna efter 5 eller 10 kilometer, men det är ju så det skall vara och även de gillade de samhällsorienterade banorna och medaljen efter loppet satt inte illa. Man kunde också ta stavarna med för en stavgång utmed en av slingorna, eller barnvagnarna som några av mammorna med bebisarna visade prov på vid barnslingan som gällde för barn från 0 till 6 år.

En trevlig familjefest i ganska hyggligt väder.

  • Lennart Strömberg