16 maj 2016 08:58

16 maj 2016 08:58

Naturlig friskvård

MOLIDEN: Gymnastik

Karlsborgs gymnastikförening har många aktiviteter på gång, en av dessa är Vad naturen har att erbjuda.

Att i gymnastiksammanhang finna rubriken: Vad naturen har att erbjuda, lockade till att kolla programmet för just den gruppen. Det visade sig att det vara ett gäng, med Marita Kjellén som ledare, vilka lämnat den vanliga gymnastiklokalen, för att använda naturens redskap i sina gymnastikövningar.

Fina träningsmöjligheter

Att använda sig av naturens redskap i gymnastiksammanhang, visade sig vara en mycket trevlig form, där stigar, träd, grönytor och olika naturliga hinder, användes på ett mycket speciellt sätt. Denna gång var det området i anslutning till Moliden som gällde, medan man vid andra tillfällen använde andra platser i den vackra naturen i Karlsborg.

Många glada skratt

– Även om platserna för övningarna skiftar, så är programmet i stort sett lika för de olika passen, sade Ingvar Gustafsson, som var en av deltagarna i gruppen. Massor av träning för muskler och balans finns med och entusiasmen var stor för att klara de olika momenten.

– Alla är klara med de 15 armhävningarna, ropade ledaren Marita och alla svarade glatt ja, även om några slirade något med sanningen. Det var inte helt lätta moment för de tio deltagarna, som jobbade friskt, med många glada skratt, när allt inte blev riktigt som man tänkt.

– Det här är roligt, sa Anna-Lena, en av deltagarna när hon kämpade för att komma över ett av naturens hinder. Nyttigt är det också, man känner sig i fin form efter ett pass, där alla som har några naturliga förutsättningar, samt inte har allt för många år bakom sig, kan få en plats i gänget, sade hon och torkade bort några svettdroppar.

Att i gymnastiksammanhang finna rubriken: Vad naturen har att erbjuda, lockade till att kolla programmet för just den gruppen. Det visade sig att det vara ett gäng, med Marita Kjellén som ledare, vilka lämnat den vanliga gymnastiklokalen, för att använda naturens redskap i sina gymnastikövningar.

Fina träningsmöjligheter

Att använda sig av naturens redskap i gymnastiksammanhang, visade sig vara en mycket trevlig form, där stigar, träd, grönytor och olika naturliga hinder, användes på ett mycket speciellt sätt. Denna gång var det området i anslutning till Moliden som gällde, medan man vid andra tillfällen använde andra platser i den vackra naturen i Karlsborg.

Många glada skratt

– Även om platserna för övningarna skiftar, så är programmet i stort sett lika för de olika passen, sade Ingvar Gustafsson, som var en av deltagarna i gruppen. Massor av träning för muskler och balans finns med och entusiasmen var stor för att klara de olika momenten.

– Alla är klara med de 15 armhävningarna, ropade ledaren Marita och alla svarade glatt ja, även om några slirade något med sanningen. Det var inte helt lätta moment för de tio deltagarna, som jobbade friskt, med många glada skratt, när allt inte blev riktigt som man tänkt.

– Det här är roligt, sa Anna-Lena, en av deltagarna när hon kämpade för att komma över ett av naturens hinder. Nyttigt är det också, man känner sig i fin form efter ett pass, där alla som har några naturliga förutsättningar, samt inte har allt för många år bakom sig, kan få en plats i gänget, sade hon och torkade bort några svettdroppar.

  • Lennart Strömberg