19 maj 2016 15:58

19 maj 2016 15:58

Rötter i Tiveden arrangeras för sjunde gången

TIVEDSTORP: Släkt och bygd

Rötter i Tiveden arrangeras för sjunde året med start den 20 maj.

Nätverket för bygdeforskning i Tivedsområdet, NBT, anordnar släkt- och bygdeforskningsdagar med bas i Tivedstorp.

Ingemar Lahrin, före detta präst i Finneröja-Tived inleder årets rötter-dagar och på programmet finns möjlighet att få tips och råd angående släktforskning, guidade byavandringar till bland annat Tivedstorp och Håkantorp-St Björstorp. På spaning efter rökugnar är en av föreläsningarna och på lördagskvällen är det berättarkväll i Dammtorp. Arrangemanget avslutas med musikgudstjänst i Tiveds kyrka och kyrkogårdsvandring.

Tidigare år har Rötter i Tiveden arrangerats i juli men i år har de valt att förlägga det mellan 20 och 22 maj för att ingå i det stora samverkansprojektet Sköna maj.

Nätverket för bygdeforskning i Tivedsområdet, NBT, anordnar släkt- och bygdeforskningsdagar med bas i Tivedstorp.

Ingemar Lahrin, före detta präst i Finneröja-Tived inleder årets rötter-dagar och på programmet finns möjlighet att få tips och råd angående släktforskning, guidade byavandringar till bland annat Tivedstorp och Håkantorp-St Björstorp. På spaning efter rökugnar är en av föreläsningarna och på lördagskvällen är det berättarkväll i Dammtorp. Arrangemanget avslutas med musikgudstjänst i Tiveds kyrka och kyrkogårdsvandring.

Tidigare år har Rötter i Tiveden arrangerats i juli men i år har de valt att förlägga det mellan 20 och 22 maj för att ingå i det stora samverkansprojektet Sköna maj.